1

Op naar Museumnacht Kids met het hele gezin!

Kindvriendelijke musea, workshops en speurtochten op zaterdagavond 16 maart

Museumnacht Kids Redactioneel door
Foto 1. Duik in de wereld van kunst, cultuur en vele activiteiten tijdens Museumnacht Kids. Foto: Museumnacht Kids

archief oud artikel 11 maart 2024 Cultuur Den Haag, Zuid-Holland Tijdens Museumnacht Kids word je op een speelse, kindvriendelijke manier meegenomen in kunst en creativiteit! Ga 's avonds op avontuur met het hele gezin en ontdek wat de leukste kindvriendelijke musea en cultuurinstellingen van Den Haag allemaal te bieden hebben. De kleine knutsel- en kunstliefhebbers mogen dit niet missen, want het blijft niet alleen bij een museumbezoek. Er zijn ook verschillende speurtochten, knutselactiviteiten, workshops, rondleidingen en voorstellingen georganiseerd. Zo word je zelf een heuse kunstenaar of uitvinder! Met één ticket heb je toegang tot alle locaties.

Zelf aan de slag met kunst

De deelnemende musea weten maar al te goed dat de kids graag zelf dingen creëren. Daarom mag je op verschillende locaties aan de slag met het maken van je eigen kunst en creaties! Ontwerp je eigen feestoutfit in 1646, ontwerp de telefoon van de toekomst in Beeld en Geluid Den Haag, maak een schattig knuffeldier en maak schetsen als een echte kunstenaar Kunstmuseum Den Haag. Dol op films? Bezoek de maaktafels in Filmhuis Den Haag en knutsel aan een eigen filmprojector, maak een flipboekje of een thaumatroop. Bij NEST maak je een tijdcapsule voor je toekomstige zelf! Met de zelfverzonnen boodschap kan je deze gezellige avond vereeuwigen in een tijdcapsule, zodat je er later naar terug kunt reizen.

Meeslepende voorstellingen en films

Tijdens de verschillende voorstellingen van Museumnacht Kids word je meegesleept in de mooiste fantasierijke én leerzame verhalen. Wat dacht je van de actieve tijdreisshow 'Reis door de tijd met Haagse ooievaar' in Haags Historisch Museum , waar je kennismaakt met het Den Haag van vroeger. Bezoek ook zeker de lantaarnvoorstelling op de zolder van Huygens' Hofwijck, waar Huygens aan zijn vele uitvindingen werkte en waar jij de prachtige afbeeldingen bewondert die daaruit tevoorschijn kwamen. Of maak kennis met de acrobaten van jeugdcircus Circaso in Kunstmuseum Den Haag, van wie je na de show ook zélf de kunst van acrobatiek zal leren. Beleef je liever een rustige avond kijkend naar een film? Dat kan in Filmhuis Den Haag, waar de hele avond verschillende korte films worden getoond.

Foto 2. Bezoek de lantaarnvoorstelling op de zolder van Huygens' Hofwijck. Foto: Charles Groeneveld

De spannendste speurtochten

Er zijn weinig dingen waar je een kind zo blij mee maakt als met een spannende speurtocht. En tijdens Museumnacht kids zijn er wel 13 unieke en erg leerzame speurtochten georganiseerd! Zo leer je met de speurtocht bij Escher in het Paleis hoe de kunstenaars van nu inspiratie halen uit Escher's werk. Help in het Haags Historisch Museum de ooievaar die tijdens het tijdreizen zijn familie is kwijtgeraakt en leer over de geschiedenis van Den Haag. Of dwaal door de stijlkamers van Kunstmuseum Den Haag en ontdek zo veel mogelijk dieren. De escape game 'Missie naar Mars' in het Museon-Omniversum is alleen voor de echte waaghalzen die het aandurven naar de ruimte te gaan. Maar dan moet je wel eerst de sleutels van je raket vinden en weten hoe je uit de handen blijft van de aliens!

Foto 3. Leer over het universum in Museon-Omniversum. Foto: Stefanie Smans

Nog niet moe? Afterparty in Museon-Omniversum!

Zit je na al die activiteiten nog vol energie? Sluit de avond swingend af tijdens de afterparty in het Museon-Omniversum: de locatie waar de hele avond in het teken stond van tijdreizen, uitvindingen en het universum, door middel van verschillende workshops en speurtochten. DJ Edwin Konijn zal ervoor zorgen dat de voetjes van de vloer gaan en de avond knallend wordt afgesloten. Om 22:00 uur is de Museumnacht Kids dan toch echt afgelopen en mag je je alvast gaan verheugen op de editie van volgend jaar!

Foto 4. Museumnacht Kids prikkelt de fantasie van alle kinderen! Foto: Museumnacht Kids

Handig om te weten

  • Hier kun je het complete programma van Museumnacht Kids bekijken en alvast vooruit plannen;
  • Hier bestel je direct je kaarten. Voor zowel kinderen als volwassenen is de prijs €7,50 euro;
  • Met het speciale Museumnacht Kids Den Haag menu hoef je je geen zorgen te maken over rammelende maagjes;
  • Er is gratis busvervoer beschikbaar tussen het Spui, het Museumkwartier en het Kunstmuseum zodat je gemakkelijk van locatie naar locatie kunt reizen.
Foto 5. Kunst en cultuur op een kindvriendelijke manier ontdekken. Foto: Museumnacht Kids

Laatst gewijzigd: 2024-03-11 20:30:28 · Gepubliceerd: 11 maart 2024 - 455

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!