1

Open je wereld tijdens de Nationale Museumweek 2024

Neem deel aan activiteiten in 500 musea in Nederland

Musea in Nederland Nieuws door
Foto 1. Open je wereld of ga nog verder op ontdekking tijdens de Museumweek. Reis bijvoorbeeld door het heelal in Valkhof Museum in Nijmegen. Foto: Marshmallow Laser Feast, Distortions in Spacetime 2018-2020.

archief oud artikel 23 maart 2024 Cultuur Landelijk Tijdens de Nationale Museumweek staan in honderden Nederlandse musea speciale activiteiten op het programma. Of je nou vaak in een museum komt of eigenlijk nooit, overweeg om deze week toch (weer) eens te gaan en je te laten verrassen. Dat kan namelijk gratis, met de Museumkaart van een ander!

Verbreed je horizon in een museum

Schilderkunst, fotografie, thema-exposities, historie, de Nederlandse musea bieden het hele jaar door tal van culturele hoogtepunten. Tijdens de Nationale Museumweek maak je als bezoeker op een laagdrempelige manier kennis met kunst en cultuur. Doe van 30 maart tot en met 5 april mee met leuke, ontroerende en inspirerende activiteiten bij ruim 500 instellingen en verbreed meteen je horizon!

Bezoek helemaal gratis een museum

Van Groningen tot Zeeland en van wereldberoemde instituten tot kleine streekmusea, ze zijn er helemaal klaar voor om je te ontvangen. Bekijk alle activiteiten en ga op zoek naar een museum bij je in de buurt. Of kies juist een verrassend museum op een plek in Nederland waar je misschien niet zo snel komt. Dat kan helemaal gratis, want ook dit jaar kun je een museum bezoeken met de Museumkaart van een ander! Dus kijk je vriend, zus of collega heel lief aan en vraag hun Museumkaart te leen. Het moet namelijk wel een échte kaart zijn, geen kopie.

Foto 2. Tijdens de Museumweek kun je gratis naar de musea met een Museumkaart van een ander. Foto: Museumweek

Veel extra activiteiten

In elk museum is van alles te zien en vaak ook te doen. En tijdens de Museumweek gooien veel musea er nog een tandje bij met extra activiteiten. Wat dacht je van...

  • ... een speeddate met kunst op 1 april in Museum W in Weert. Een Museumkaart lenen is niet nodig, want op 30 maart en 1 april is de toegang bij dit museum sowieso gratis.
  • ... prachtige kunstnagels krijgen, terwijl één van de rondleiders je het verhaal achter het door jou gekozen kunstwerk vertelt. Op 30 en 31 maart tussen 11:00 uur en 16:00 uur in het Kröller Müller Museum, gratis voor iedereen met een geldig ticket voor het museum en voor het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Reserveren hoeft niet.
  • ... een preview van een nieuwe expositie vol beroemde historische prentbriefkaarten die je mee terugnemen naar het leven in 1906, met ook nog eens een replica-prentbriefkaart als cadeautje. Dit kan van 30 maart tot en met 5 april bij Museum Klok & Peel in Asten.
  • ... een flitsrondleiding en ontmoeting met drie kunstenaars, met als toetje live muziek in de museumbar. Allemaal tijdens de Fundatie Friday bij Museum De Fundatie in Zwolle. Een heerlijk avondje uit op 5 april.
  • ... je Boekendubbelganger vinden in Museum van de Geest Haarlem: een personage uit een boek dat net zo grappig, moedig, handig of onhandig, sportief of dromerig is als jij. Tijdens de hele Museumweek en daarna.

Foto 3. Laat tijdens de Museumweek kunst op je nagels zetten bij het Kröller Müller Museum. Foto: Nailart studio The Happy Toko

Ook leuk

Foto 4. Laat je inspireren tijdens de Museumweek. Ontdek bijzondere voorwerpen in de musea, zoals de enige, echte 3D-zoötroop in Nederland in Museum StoryWorld. Foto: StoryWorld © Marleen Annema

Laatst gewijzigd: 2024-03-26 14:48:13 · Gepubliceerd: 23 maart 2024 - 953

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!