Museum Klok & Peel


-advertentiepositie-Museum Klok & Peel in Asten

Alle klokken luiden in Asten! Museum Klok & Peel heeft een zeer uitgebreide en gevarieerde beiaardcollectie, maar ook van alles over het gebied De Peel.

Klokken uit de hele wereld

Wist je al dat Asten het Klokkendorp is? Hier vind je het Koninklijke Eijsbouts: de grootste van de hele wereld in de klokkengieterij. Zelfs voor de Notre Dame lieten ze de klok gieten in Asten. In Museum Klok & Peel luiden dan ook veel klokken, uit de hele wereld. Ontdek alles over de oorsprong van de klok, het klokkengieten en uurwerken. Luid zelf een klok en bespeel een beiaard of carillon.

Ontdek De Peel

Ontdek de fossielen, insecten, vogels, zoogdieren en reptielen uit De Peel. Er staat zelfs een prachtig mammoetskelet in het museum. Maar ook walvissen zie je hier. Honderdduizenden jaren terug lag De Peel aan de zee en miljoenen jaren dáárvoor was dit gebied zelfs zee! En zwommen er walvissen rond. Enorme veranderingen die niet van de ene op de andere dag gebeurden, tot de mens kwam en het landschap in slechts 100 jaar helemaal omgooide. Met drastische gevolgen.

Naast de vaste collectie heeft het museum ook interessante tijdelijke tentoonstellingen.

Museum Klok & Peel in Asten leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje, familiedag en schoolreisje. Deze activiteit is geschikt voor het hele gezin, kinderen, volwassenen en ouderen.

 Bezoek www.museumklokenpeel.nl

Museum Klok & Peel in Asten. Foto: Anton Mous
Museum Klok & Peel in Asten. Foto: Anton Mous