1

Ze zijn weer terug...

Ontdek angstaanjagende dino's in Amersfoort

DierenPark Amersfoort Redactioneel door

5 juni 2007 bijgewerkt: 28 december 2022 Amersfoort, Utrecht De ene na de andere dierentuin opent een speciaal themagebied. Een jaar later dan de oorspronkelijke planning opent Dierenpark Amersfoort begin juni haar DinoBos. Zestig levensgrote dinosauriërs bewonen het bos. Al wandelend door het bos en de bijbehorende expositie leert de bezoeker over dit uitgestorven dier. Hiermee hoopt het Dierenpark de kennis van en het begrip voor de dieren te vergroten.

Enge T-Rex

Vanwege inspraakprocedures heeft de opening ruim een jaar op zich laten wachten. Maar nu kan een ieder het woeste bosgebied vol dinosauriërs bezoeken, van de 200 nu bekende soorten bevinden er zich 60 in het park. Een wandeling van bijna een kilometer gaat langs de 27 meter grote Diplodocus en een gevaarlijke uitziende Tyrannosaurus Rex. Het Dierenpark heeft het Bos opgebouwd als een tijdreis. Het verhaal start ongeveer driehonderd miljoen jaar geleden, de tijd dat volgens het park de voorgangers van de dinosauriërs rondliepen op de aarde. Diverse soorten kwamen en gingen in de eeuwen die volgden, waaronder een met beenplaten bedekte Stegosaurus en een gevleugelde hagendis, de Pterodyctylus. De vorm en kleuren zijn ontworpen door een team van Duitse wetenschappers - zij gebruiken de laatste stand van de wetenschap om de modellen te vervaardigen.

Kennis over dieren

Vijfenzestig miljoen jaar geleden stierven de dieren - aan het eind van de route legt een expositie uit hoe dat kwam. De fossielen die nog resten, kunnen in het Dinobos opgegraven worden. In de dinokinderboerderij kunnen kinderen babydino's knuffelen. "Het DinoBos is ontstaan vanuit de gedachte dat er vooral over de dieren van nu verteld kan worden als de bezoekers ook wat weten over de dieren die vroeger leefden. Het DierenPark is er van overtuigd dat daardoor de kennis van en het begrip voor dieren groter worden", aldus het Amersfoortse Dierenpark.

Laatst gewijzigd: 2022-12-28 11:57:19 · Gepubliceerd: 5 juni 2007 - 8463