Uitstapjes vlakbij Bowling De Grote Keizer

Culinaire Elfstedentocht

workum, Friesland (0.79km)  -  Niet al te vlot op de schaats, maar toch de Elfstedentocht rijden? Pak de fiets, neem de benenwagen of ga het water op en ontdek Friesland met de Culinaire Elfstedentocht. Met hele smakelijke stempelposten!

Snowcentrum Leeuwarden

leeuwarden, Friesland (1.52km)  -  Eindeloos afdalen op ski's of op een snowboard en dat allemaal in eigen land! Bij Snowcentrum Leeuwarden kun je je uitleven op ski's onder professionele begeleiding.

Escape Room 058

leeuwarden, Friesland (1.81km)  -  Jullie, de allerbeste codekrakers van de AIVD, worden ingeschakeld om meer informatie te achterhalen over mogelijke aanslagen. Er is geen tijd te verliezen want binnen zestig minuten moeten jullie weer buiten staan!

Kattencafé Poespas

leeuwarden, Friesland (1.9km)  -  Boefje, Lily, Saartje: ze wonen allemaal in Poespas. In dit kattencafé in Leeuwarden draait het om elkaar ontmoeten; de medemens en de katten van Poespas!

't Andere Museum van Oldtimer tot Kant

leeuwarden, Friesland (1.9km)  -  In 't Andere Museum van Oldtimer tot Kant, gevestigd in Pakhuis Koophandel, zie je andere museumstukken dan je doorgaans tegenkomt. Kantklos attributen, historische auto's en oude radio's vind je hier gebroederlijk naast elkaar.

Museumhuis Van Eysinga

leeuwarden, Friesland (2.13km)  -  De welvarende familie Eysinga bewoonde ooit het grote huis in Leeuwarden. Nu mag iedereen op bezoek komen in de schitterend gerestaureerde kamers van het herenhuis. En kijkje in het leven van de adellijke familie en hun bedienden.

Irish pub O'Paddy

leeuwarden, Friesland (2.24km)  -  Kom genieten van een drankje in Ierse sferen! Als het buiten koud is, brandt binnen de haard. In Irish pub O'Paddy wordt alleen maar Engels gepraat.

Grote of Jacobijnerkerk

leeuwarden, Friesland (2.29km)  -  De Grote of Jacobijnerkerk is de oudste kerk van Leeuwarden. In dit monument liggen de Friese Nassau's begraven en staat het beroemde Müllerorgel uit 1742-1727.

Eetcafé De Bak

leeuwarden, Friesland (2.3km)  -  Smul van een goeie bak koffie of een lekkere lunch op een bijzondere plek: café De Bak is gevestigd in de Blokhuispoort, een cultureel bedrijvencentrum.

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland (2.3km)  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

Pier Pander Museum en Tempel

leeuwarden, Friesland (2.49km)  -  Pier Pander was een Nederlandse beeldhouwer, bekend van de beeltenis van koningin Wilhelmina op de gulden. Zijn levenswerk, een groep van vijf beelden, staat in de Tempel in de Prinsentuin in Leeuwarden. Hier is ook een klein museum aan hem gewijd.

Museum De Grutterswinkel

leeuwarden, Friesland (2.62km)  -  Het museum De Grutterswinkel brengt de bezoeker terug in de tijd. Het is alsof de tijd hier heeft stilgestaan. Geniet bijvoorbeeld van een oranjekoek in de voormalige woonkamers.

Fries Verzetsmuseum

leeuwarden, Friesland (2.65km)  -  Ervaar hoe de Tweede Wereldoorlog op het platteland in Friesland werd beleefd. Geen hongerwinter, wel vluchtelingen en mensen die van heinde en verre melk en voedsel kwamen halen.

Fries Museum

leeuwarden, Friesland (2.65km)  -  De eigenzinnige Friese cultuur viert hoogtij in het Fries Museum, dat onder meer het zwaard van volkslegende Grutte Pier in bezit heeft. Ontdek hoe de opmerkelijke Friese cultuur ontstond.

Keramiekmuseum Princessehof

leeuwarden, Friesland (2.67km)  -  Gebruiksvoorwerpen worden kunstwerken! Het Keramiekmuseum Princessehof in Leeuwarden heeft een uitgebreide vaste collectie Chinees porselein, Fries aardewerk en internationale keramische kunst. Daarnaast zijn er regelmatig wisselende exposities.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Bowling De Grote Keizer