Uitstapjes vlakbij Zeilen met klipper Emmalis

Expeditieschip Willem Barentsz

harlingen, Friesland (0.06km)  -  In de Willemshaven van Harlingen ligt een bijzonder schip: een reconstructie van het expeditieschip waar Willem Barentsz. mee naar Nova Zembla voer. Gebouwd met de technieken die eind zestiende eeuw werden gebruikt.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 31 oktober, van 13:00 uur tot 16:00 uur 

Met Zonnepont Jonge Seun door de Willemshaven van Harlingen

harlingen, Friesland (0.06km)  -  De Willemshaven van Harlingen ontdekken? Stap dan aan boord van Zonnepont Jonge Seun en vaar een rondje langs de steigers. Alleen oversteken naar een andere steiger kan ook.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 30 oktober, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

De Wagon Harlingen

harlingen, Friesland (0.06km)  -  Als een vreemde eend in de bijt staat er een treinwagon midden in de Willemshaven van Harlingen. Het is een zeldzame wagon uit 1932, waar er over de hele wereld nog maar zes van over zijn.

elke dag geopend 

Weekendje Terschelling met de Averechts

harlingen, Friesland (0.13km)  -  Stap aan boord van de Averechts en geniet van een heerlijk ontspannen weekendje Terschelling! Alleen of met een groep. Gooi de trossen los, hijs de zeilen en vaar met de Averechts rechtstreeks naar dit prachtige waddeneiland.

geopend op afspraak of bel +31 (0)51 553 14 85 (zomer) / +31(0)6 44 60 02 26  

Radiolichtschip Jenni Baynton

harlingen, Friesland (0.19km)  -  Maak kennis met het enige nog werkende zendschip ter wereld: het vuurrode lichtschip Jenni Baynton. Je kunt het bewonderen in de haven van Harlingen. En: je kunt mee met een rondleiding of een ruimte huren!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 28 58 01 61 

Ontdek Harlingen met een rondvaart

harlingen, Friesland (0.25km)  -  Ontdek Harlingen vanaf het water! De Singel Prinses neemt je mee door de grachten en oude havens, omgeven door prachtige historische huizen. Geen betere manier om deze oude zeehavenstad te leren kennen.

vandaag nog gesloten, geopend 8 april t/m 29 oktober, 13:30 uur 

Het Brouwdok met Proeflokaal

harlingen, Friesland (0.28km)  -  In de Willemshaven van Harlingen staat een oude loods, helemaal verbouwd tot een trendy plek voor bierbrouwerij Het Brouwdok. Achter de grote ramen ontdek je ook een gezellig Proeflokaal en er is een groot terras aan het water.

elke dag geopend 

Sint Michaëlkerk

harlingen, Friesland (0.5km)  -  Pal aan het water staat de Sint Michaëlkerk, de katholieke kerk van Harlingen. Binnenin zijn het plafond, de muren en de zuilen wit met grijs, een mooie omlijsting van de gebrandschilderde ramen en authentieke ornamenten en kerkbanken.

geopend op afspraak of bel  

Raadhuistoren Harlingen

harlingen, Friesland (0.53km)  -  Eigenwijs staat hij in de drukste winkelstraat van Harlingen, de Voorstraat: de Raadhuistoren. Ooit onderdeel van het stadhuis, nu helemaal op zichzelf.

elke dag geopend 

Stadhuis Harlingen

harlingen, Friesland (0.54km)  -  Bewonder het prachtige stadhuis van Harlingen aan de Noorderhaven. Op werkdagen kun je ook binnen een kijkje nemen en ontdekken dat veel van het interieur nog authentiek is.

doordeweeks geopend 

Zuiderpier Harlingen

harlingen, Friesland (0.56km)  -  Waai lekker uit op de Zuiderpier van Harlingen, de 'buitenkant' van de Willemshaven. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het Wad. Schrijf op deze mooie plek je gedachten op over de zee en stop ze in de rode brievenbus.

elke dag geopend 

Gemeentemuseum Het Hannemahuis

harlingen, Friesland (0.57km)  -  In Het Hannemahuis staat de stadsgeschiedenis van Harlingen centraal. Bekijk het prachtige zilversmeedwerk van Harlinger ambachtslieden, de bijzondere Harlinger klokken en de jeneverstokerij.

's maandags gesloten 

Stegen wandeling

harlingen, Friesland (0.62km)  -  Breed, smal, krom of vol hobbels: ontdek de vele steegjes van Harlingen met de Stegen wandeling. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal.

elke dag geopend 

Literaire wandelroute - Simon Vestdijk

harlingen, Friesland (0.66km)  -  Struin door Harlingen, in de voetsporen van schrijver Simon Vestdijk. De app Literaire Routes neemt je aan de hand, met tussendoor zestien stops.

elke dag geopend 

Wandeling langs de Struikelstenen

harlingen, Friesland (0.74km)  -  Wandel door Harlingen van Struikelsteen naar Struikelsteen: kleine goudkleurige stenen die elk een ander Joods oorlogsslachtoffer herdenken.

elke dag geopend 

Zeilen met Rederij Vooruit: individueel of met een groep!

harlingen, Friesland (0.74km)  -  Ga zeilen met Rederij Vooruit. Breng de dag met een groep door op een gehuurde zeilboot of ga individueel zeilen met een ervaren schipper. Ook leuk zijn de vele zeilevenementen die de rederij organiseert.

elke dag geopend 

Grote Kerk Harlingen

harlingen, Friesland (0.75km)  -  De Grote Kerk lijkt nog groter door de kleine historische huizen eromheen. Bijzonder: hij staat niet op een plein, maar op een groene terp midden in de oude stad.

vandaag nog gesloten, geopend 1 juni t/m 31 augustus 

Engelse Tuin

harlingen, Friesland (0.88km)  -  De Engelse Tuin van Harlingen ligt op wat er nog over is van de vestingwallen. Niet groot, maar vol slingerende paadjes en omgeven door water.

elke dag geopend 

De Ouwe Seun Bootjesverhuur

harlingen, Friesland (1.12km)  -  Op zoek naar een onvergetelijk dagje weg? Maak dan een tochtje met De Ouwe Seun! Ga lekker vissen of maak een tocht door de prachtige natuur van Friesland.

vandaag nog gesloten, geopend 1 maart t/m 31 november, van 08:00 uur tot 18:00 uur 

Zeilen bij de Vertrouwen - Harlingen

harlingen, Friesland (1.2km)  -  Ga op een onvergetelijke rondreis door het Werelderfgoed Nederlandse Waddenzee met de Vertrouwen in Harlingen.

geopend op afspraak of bel +31(0)6 22 47 21 80 / +31(0)65 158 3060 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Zeilen met klipper Emmalis