Uitstapjes vlakbij Zeilen met klipper Emmalis

Expeditieschip Willem Barentsz

harlingen, Friesland (0.06km)  -  In de Willemshaven van Harlingen ligt een bijzonder schip: een reconstructie van het expeditieschip waar Willem Barentsz. mee naar Nova Zembla voer. Gebouwd met de technieken die eind zestiende eeuw werden gebruikt.

De Wagon Harlingen

harlingen, Friesland (0.06km)  -  Als een vreemde eend in de bijt staat er een treinwagon midden in de Willemshaven van Harlingen. Het is een zeldzame wagon uit 1933, waarvan er op de hele wereld nog maar zes over zijn. Laat je verrassen en neem een kijkje in de wagon tijdens een...

Radiolichtschip Jenni Baynton

harlingen, Friesland (0.19km)  -  Maak kennis met het laatste nog uitzendend radioschip ter wereld: het vuurrode Radiolichtschip Jenni Baynton. Je kunt het bewonderen in de haven van Harlingen. En: je kunt mee met een rondleiding of een ruimte huren!

Het Brouwdok met Proeflokaal

harlingen, Friesland (0.28km)  -  In de Willemshaven van Harlingen staat een oude loods, helemaal verbouwd tot een trendy plek voor bierbrouwerij Het Brouwdok. Achter de grote ramen ontdek je ook een gezellig Proeflokaal en er is een groot terras aan het water.

Sint Michaëlkerk

harlingen, Friesland (0.5km)  -  Pal aan het water staat de Sint Michaëlkerk, de katholieke kerk van Harlingen. Binnenin zie je prachtige gebrandschilderde ramen en authentieke ornamenten en kerkbanken.

Raadhuistoren Harlingen

harlingen, Friesland (0.53km)  -  Eigenwijs staat hij in de drukste winkelstraat van Harlingen: de Raadhuistoren, uit de 16e eeuw. Ooit onderdeel van het stadhuis, nu helemaal op zichzelf. De Raadhuistoren is een iconisch symbool van Harlingen en haar rijke geschiedenis als...

Stadhuis Harlingen

harlingen, Friesland (0.54km)  -  Bewonder het prachtige stadhuis van Harlingen aan de Noorderhaven. Op werkdagen kun je ook binnen een kijkje nemen en ontdekken dat veel van het interieur nog authentiek is.

Zuiderpier Harlingen

harlingen, Friesland (0.56km)  -  Waai lekker uit op de Zuiderpier van Harlingen, de 'buitenkant' van de Willemshaven. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het Wad. Schrijf op deze mooie plek je gedachten op over de zee en stop ze in de rode brievenbus.

Gemeentemuseum Het Hannemahuis

harlingen, Friesland (0.57km)  -  In Het Hannemahuis staat de stadsgeschiedenis van Harlingen centraal. Bekijk het prachtige zilversmeedwerk van Harlinger ambachtslieden, de bijzondere Harlinger klokken en de jeneverstokerij.

Stegen wandeling

harlingen, Friesland (0.62km)  -  Breed, smal, krom of vol hobbels: ontdek de vele steegjes van Harlingen met de Stegen wandeling. Allemaal hebben ze hun eigen verhaal.

Grote Kerk Harlingen

harlingen, Friesland (0.75km)  -  De Grote Kerk lijkt nog groter door de kleine historische huizen eromheen. Bijzonder: hij staat niet op een plein, maar op een groene terp midden in de oude stad.

Engelse Tuin

harlingen, Friesland (0.88km)  -  De Engelse Tuin van Harlingen ligt op wat er nog over is van de vestingwallen. Niet groot, maar vol slingerende paadjes en omgeven door water.

Molen De Korenaar

sexbierum, Friesland (7.52km)  -  Feesten onder de wieken van een molen? Molen De Korenaar in Sexbierum is een officiële trouwlocatie en organiseert feesten, recepties en vergaderingen.

Maisdoolhof Witmarsum

witmarsum, Friesland (8.45km)  -  Als de mais hoog genoeg is, kun je weer verdwalen in Maisdoolhof Witmarsum! Voor een heel laag bedrag, dat ook nog eens naar een goed doel gaat: de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Museum Martena

franeker, Friesland (8.88km)  -  In het Friese Museum Martena wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van Franeker. Het museum beschikt over vaste onderdelen, maar heeft ook tijdelijke tentoonstellingen over de hedendaagse Friese kunst.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Zeilen met klipper Emmalis