1

Koffie- en Theetuin Zunneschien

veenhuizen, Drenthe (0.26km)  -  Geniet bij Koffie- en Theetuin Zunneschien van de prachtige natuur en heerlijke lekkernijen. Ook exposeert de tuin werken van verschillende kunstenaars.

De Tuinen van Weldadigheid

veenhuizen, Drenthe (0.59km)  -  Bij De Tuinen van Weldadigheid vind je bijzondere groenten, bloemen en kruiden. Pluk zelf een voorraad bij elkaar of laat je rondleiden door de verschillende tuinen.

Ontmoetingsplaats Coco Maria

veenhuizen, Drenthe (0.98km)  -  Geniet in een prachtige Drentse omgeving van theater, film en muziek en loop eens binnen in het oude koetshuis van Veenhuizen bij Coco Maria!

Uniek: speel Fort Boyard in een graansilo

veenhuizen, Drenthe (1km)  -  Net als in het televisieprogramma Fort Boyard, voer je bij Fort Veenhuizen in teams spannende opdrachten uit. Ga op avontuur in een graansilo van vijftien meter hoog, win opdrachten en los puzzels op! Wie van jullie is de beste?

Het Verenigingsgebouw

veenhuizen, Drenthe (1.1km)  -  Café-restaurant-theater Het Verenigingsgebouw is gevestigd in een statig gebouw, waar verschillende dagactiviteiten worden georganiseerd.

Boswachterij Veenhuizen

veenhuizen, Drenthe (2.47km)  -  Tussen het Fochteloërveen en de voormalige pauperkolonie Veenhuizen ligt Boswachterij Veenhuizen: een fraai bos van zo'n 800 hectare. Hier vind je de zeldzame boommarter en de raaf heeft er gebroed.

Norger Esdorpenlandschap en Norgerholt

norgervaart, Drenthe (4.76km)  -  Wandel door het best bewaarde esdorpenlandschap in Nederland, waar je nog eeuwen historie terug kunt zien in het landschap. Bezoek ook het Norgerholt, een van de oudste bosrestanten in ons land.

Zwembad Haulewelle

haulerwijk, Friesland (4.88km)  -  Geniet op een warme dag van heel veel waterpret in Zwembad Haulerwelle. Spring van de duikplank, maak een bommetje, trek rustig baantjes of speel in het peuterbadje.

Molenduinbad Norg

norg, Drenthe (4.93km)  -  Zwemmen in lekker warm water, spelen in een subtropisch decor en relaxen in het Turkse stoombad: na een dagje in Molenduinbad Norg komt iedereen weer ontspannen thuis.

Buitengoed Drentse Vennen

een, Drenthe (5.9km)  -  Midden in de streek Amerika in het Drentse plaatsje Een, ligt het fraaie park Buitengoed Drentse Vennen. Een prima uitvalsbasis voor leuke dagjes uit.

Natuurgebied Fochteloërveen

fochteloo, Friesland (6.41km)  -  Op de grens van Friesland en Drenthe ligt een uitgestrekt natuurgebied, het Fochteloërveen. Een van de laatste gebieden met hoogveen in West-Europa en elk seizoen weer anders.

Hondenzwembad 't Natte Neuzenbad

waskemeer, Friesland (6.48km)  -  't Natte Neuzenbad in Waskemeer is een zwembad waar honden meer dan welkom zijn. Het zwembad is overdekt, waardoor je hond ook in de winter een frisse duik kan nemen.

Ronostrand

roden, Drenthe (6.6km)  -  Tussen Norg en Roden vind je aan de rand van de Drentse bossen het Ronostrand. Een relaxt strand om te zwemmen, wandelen of varen.

Aero-Balloons

oosterwolde, Friesland (7.89km)  -  Aero-Balloons organiseert ballonvaarten in het noorden van het land. Ontdek de schoonheid van het Nederlandse landschap van bovenaf!

Wellnessresort de Waterlelie

zevenhuizen, Groningen (8.14km)  -  Wellnessresort de Waterlelie biedt verschillende beauty-arrangementen. Een massage in combinatie met een saunabezoek bijvoorbeeld. Heerlijk genieten!

Natuurplaats Noordsche Veld

norg, Drenthe (8.74km)  -  Natuurplaats Noordsche Veld is dé uitvalbasis voor een heerlijk dagje in natuurgebied Noordsche Veld. Met informatie, startpunten voor mooie wandel- en fietsroutes en hapjes en drankjes.

Uitkijktoren De Zeven

ravenswoud, Friesland (9.19km)  -  Beklim uitkijktoren De Zeven en ontdek de mooiste vergezichten van het weidse hoogveengebied Fochteloërveen in Ravenswoud. Achterhaal ook de bijzondere kraamkamer van kraamvogels.

Camping Dorado

roden, Drenthe (9.57km)  -  Een klein beetje Scandinaviëgevoel in Drenthe is te vinden op camping Dorado! Klein, maar natuurlijk, duurzaam en gastvrij!

Recreatiecentrum Dundelle

bakkeveen, Friesland (9.62km)  -  Geniet van heerlijk zwemmen in de buitenlucht bij Openluchtzwembad Dúndelle. Vooral de diepe springkuil met springplanken is een echte aanrader.

Museumhuis Kunstpaviljoen

nieuw-roden, Drenthe (9.76km)  -  Leven tussen kunst. Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper leven in een museumhuis. Hoe dat er uitziet? Bezoek het Kunstpaviljoen en ervaar het zelf!

Verkeers- & Attractiepark Duinen Zathe

appelscha, Friesland (10.16km)  -  Duinen Zathe in Appelscha is een attractiepark voor een gezellig dagje uit. Er zijn vele attracties en er is een overdekt theater. Leuk: kinderen kunnen hier in een trapauto op het verkeerscircuit hun rijbewijs halen.

Speeltuin Flippies Pretpaleis

bakkeveen, Friesland (10.25km)  -  Spartel in de ballenbak, zoef van de glijbaan of spring op de trampoline! Bij Flippies Pretpaleis is het altijd feest: alles kan én mag!

Indoorski Assen

assen, Drenthe (10.87km)  -  Bij Indoorski Assen bereid je je voor op je wintersport! Voor zowel ervaren wintersporters als beginners.

Kabouterpad Drents-Friese Wold

appelscha, Friesland (11.16km)  -  Er wonen kabouters in het Drents-Friese Wold! Overal hebben ze sporen achtergelaten: kleine voetafdrukken, geplet gras en zelfs een kabouterdrolletje. Ga je mee op zoek?

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Het Gevangenismuseum