Uitstapjes vlakbij Reitsmahoeve

Victory Museum

grootegast, Groningen (2.03km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (2.03km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (2.86km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (3.3km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (3.86km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Museumboerderij Ot en Sien

surhuisterveen, Friesland (5.55km)  -  Een knikkerkanon, zenuwspiraal en knikkerlabyrint, wie kent het nog? In Museumboerderij Ot en Sien nemen oud-Hollandse spellen je mee terug in de tijd.

Zwembad Wettervlecke

surhuisterveen, Friesland (6.07km)  -  Kom op een zomerse dag naar Zwembad Wettervlecke. Het water is hier altijd 24 graden en voor de sportievelingen is er een beachvolleybalveld!

Haarsterbos

marum, Groningen (6.56km)  -  Ontdek het rustgevende Haarsterbos in Marum, een idyllische plek vlakbij Groningen. Verken kronkelende paadjes langs prachtige eiken en berken. Het Haarsterbos is perfect voor een wandeling in de natuur.

Zwempark Strandheem

opende, Groningen (6.74km)  -  Met mooi weer zit je goed op Strandheem! Leg je handdoek op de ligweide of op het zandstrand rond de recreatieplas en geniet van zomerse dagen. Voor kinderen zijn er leuke speeltoestellen.

Landgoed Coendersborg

nuis, Groningen (6.98km)  -  Een prachtige bezienswaardigheid in een bosrijk gebied: Landgoed Coendersborg in Nuis. Een aantal maanden per jaar kun je het historisch erfgoed vanbinnen bekijken met een rondleiding door de zeventiende-eeuwse stijlkamers.

Coendersbos

nuis, Groningen (6.98km)  -  Het Coendersbos is het bos rondom buitenplaats en landgoed Coendersborg in Nuis. Een mooi wandelgebied in het Westerkwartier en een rijke plek vol historie en mooie natuur.

Trimunt

marum, Groningen (7.3km)  -  Een bekend bos in Marum en omstreken: de Trimunt. Wandel hier over rolstoelvriendelijke paden en geniet van de natuur. Wie weet spot je wel een eekhoorn, specht of das!

Themapark De Spitkeet

harkema, Friesland (8.73km)  -  Het Themapark Spitkeet vertelt hoe de bevolking van de arme heidestreken van Friesland en Groningen leefden en werden begraven tussen 1850 en 1950.

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (9.19km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

De Kruidhof - Botanische tuin

buitenpost, Friesland (9.33km)  -  In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

Sportcentrum Leek

leek, Groningen (9.56km)  -  Sportcentrum Leek biedt diverse sportfaciliteiten onder één dak. Kom bowlen of speel een potje beachvolleybal. Fitnessruimten, een turnhal en vier multifunctionele sporthallen: genoeg voor urenlang sportplezier!

Kerk Midwolde

midwolde, Groningen (10.1km)  -  De Adelskerk in Midwolde heeft adelijke allure. In de cryptes van de kerk liggen adellijke families begraven. Ook staat in de kerk een indrukwekkend marmeren grafmonument.

Het Joodse Schooltje

leek, Groningen (10.61km)  -  In Het Joodse Schooltje kregen Joodse kinderen les. In 1996 is het gebouw gerestaureerd als museum ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners van Leek.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Reitsmahoeve