Uitstapjes vlakbij Cultuurhistorische...

Stadsmuseum Harderwijk

harderwijk, Gelderland  -  In Stadsmuseum Harderwijk doorloop je de belangrijkste elementen uit de geschiedenis van de stad.

's maandags gesloten 

Smeepoort

harderwijk, Gelderland (0.02km)  -  Van de oorspronkelijke Smeepoort is nog maar een klein deel over. Loop door de voetgangerspoort en bewonder deze voormalige stadspoort van Harderwijk.

elke dag geopend 

Stedentrip Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.11km)  -  Harderwijk is één van de oude Hanzesteden in Nederland. Met de oude stadsmuren en herenhuizen is een bezoek een echte stap terug in de tijd. De prachtige binnenstad met veel terrasjes en de boulevard geven Harderwijk een bijzondere uitstraling.

elke dag geopend 

Stadswandeling met Gilde Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.11km)  -  Wandel met een stadsgids van het Gilde door de historische stad Harderwijk. Voor groepen zijn er verschillende themawandelingen.

elke dag geopend 

Hortuspark

harderwijk, Gelderland (0.16km)  -  Het Hortuspark in Harderwijk is een mooi groen park in de historische binnenstad, waar eens de studenten van de voormalige universiteit kennis vergaarden in de hortus.

elke dag geopend 

Marius van Dokkum Museum

harderwijk, Gelderland (0.17km)  -  Bekijk het werk van kunstschilder Marius van Dokkum in het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk.

's maandags gesloten 

Grote Kerk Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.2km)  -  De Grote Kerk in Harderwijk doorstond brand en noodweer. Loop bij een bezoek aan de Gelderse stad ook eens binnen bij deze gotische kruisbasiliek.

geopend, open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag - soms geopend op vrijdag 

De Wijde Wellen

harderwijk, Gelderland (0.31km)  -  Wandel of fiets langs het water van het Wolderwijd en geniet van de natuur en het mooie uitzicht in recreatiegebied De Wijde Wellen.

elke dag geopend 

Ontdek de verborgen plekjes van Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.31km)  -  Ontdek Harderwijk met een spannende City Game. Puzzel jezelf van plek naar plek en leer de stad op een verrassende manier kennen!

elke dag geopend 

Gezellige en creatieve workshops bij Kreactief

harderwijk, Gelderland (0.38km)  -  Daal de trap af naar het atelier van Kreactief, te vinden in een 600 jaar oud pand in Harderwijk. Workshops mozaïek of bonbons maken, knutselen tijdens een kinderfeestje of servies beschilderen met een creatieve vrijgezel.

geopend op afspraak of bel +31 (0)654 631 208 

Restaurant 't Nonnetje

harderwijk, Gelderland (0.44km)  -  Restaurant 't Nonnetje is gevestigd in een prachtig monumentaal pand met een moderne, Zuid-Europese uitstraling.

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Vischpoort

harderwijk, Gelderland (0.45km)  -  Van de vijf stadspoorten heeft Harderwijk er nog eentje over: de Vischpoort. Bewonder dit mooie gerestaureerde monument en stap de oude Hanzestad binnen.

elke dag geopend 

StrandEiland

harderwijk, Gelderland (0.45km)  -  Dicht bij de oude binnenstad ligt het StrandEiland. Op dit Harderwijker stadsstrand is het op zonnige dagen genieten van het water en zand.

elke dag geopend 

Varen met een botter in Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.64km)  -  Stap op die robuuste Harderwijker botter en vaar over de Zuiderzee. De zilte lucht waait om je oren en de barbecue op het eiland wacht op hongerige magen.

elke dag geopend 

Rondvaarten Veluvia

harderwijk, Gelderland (0.71km)  -  Veluvia biedt tochten over de Randmeren aan op een originele botter, een salonboot of een sloep. Ook voor evenementen en bedrijfsuitjes op maat kun je hier terecht!

's zondags gesloten 

Botterloods & Vischafslag Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.72km)  -  Het visserijverleden van Harderwijk is nog springlevend bij de Vischafslag en in de Botterloods. Stap op een echte botter en luister naar de verhalen.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Bewonder dolfijnen in Dolfinarium Harderwijk

harderwijk, Gelderland (0.75km)  -  Een dagje Dolfinarium Harderwijk is een spectaculaire beleving. Bezoekers genieten niet alleen van 'levende' shows, maar ontdekken zelf de onderwaterwereld.

geopend, seizoen: elke dag geopend 

Kok eXperience

harderwijk, Gelderland (0.76km)  -  Spelen, lasergamen, een film kijken of een hapje eten. Het kan allemaal bij Kok eXperience. Ga een compleet dagje uit met alles erop en eraan!

elke dag geopend 

Kok Cinemaxx

harderwijk, Gelderland (0.76km)  -  Ga op stap met vrienden of familie en kijk de nieuwste films bij Kok Cinemaxx in Harderwijk. Wil je er een avondje uit van maken? Boek dan ook een van de arrangementen!

elke dag geopend 

Sport- en Aquacentrum De Sypel

harderwijk, Gelderland (0.94km)  -  Neem een duik van de hoogste springplank of roetsj van de glijbaan bij Sport- en Aquacentrum De Sypel!

elke dag geopend 

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

Tot €2,- korting op je tickets! In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum komen vervlogen tijden tot leven. Bewonder kinderspeelgoed, ontdek oude ambachten en bezoek nostalgische winkeltjes vol echte spullen van vroeger. Leuk: soms is er ook een Poppen- en Berendokter in het museum.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Cultuurhistorische rondleiding Harderwijk