Uitstapjes vlakbij Hans & Grietje...

Natuurgebied Harderbos

zeewolde, Flevoland  -  Ga de natuur in en kom tot rust in de oase van het Harderbos, ten noorden van Harderwijk. Neem de kinderen mee! Voor hen zijn er speciale wandelroutes.

elke dag geopend 

Blotevoetenpad Zeewolde

zeewolde, Flevoland (1.8km)  -  Ga op avontuur op blote voeten over het blotevoetenpad over het erf van de Sternhof. Huppelend door de bloementuin, voorzichtig over de wiebelbrug en dan even rusten op de bungelbanken.

vandaag nog gesloten, geopend 1 mei t/m 1 oktober, van 10:30 uur tot 17:50 uur 

Golf4All Harderwijk

zeewolde, Flevoland (2.99km)  -  Een balletje slaan in een mooie omgeving? Golf4All Harderwijk ligt te wachten. Een uitdaging voor iedere golfer.

elke dag geopend 

Parasailing Nederland

harderwijk, Gelderland (4.11km)  -  Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid en ga parasailen. Parasailing is 'zeilen met een parachute': je hangt hierbij aan een parachute die verbonden is aan een boot.

vandaag nog gesloten, geopend 1 april t/m 30 september 

Dorhout Mees

biddinghuizen, Flevoland (4.7km)  -  Zin om iets actiefs doen met je familie, vrienden of collega's? Dan kan Dorhout Mees wel eens dé plek zijn!

elke dag geopend 

Dolfinarium Harderwijk

harderwijk, Gelderland (5.53km)  -  Een dagje Dolfinarium Harderwijk is een spectaculaire beleving. Bezoekers genieten niet alleen van 'levende' shows, maar ontdekken zelf de onderwaterwereld.

geopend, seizoen: elke dag geopend 

Palingmuseum Harderwijk

harderwijk, Gelderland (5.62km)  -  Alles over de paling vind je in het Palingmuseum. Maar ook over de geschiedenis van de palingvangst en over de palingrokerij. Doe ook de palingrook-game. En: het is allemaal gratis!

's zondags gesloten 

Zweefvliegen - Kennismakingsvlucht

biddinghuizen, Flevoland (5.63km)  -  Maak kennis met de wereld van het zweefvliegen en vlieg zo vrij als een vogel boven de Flevopolder!

vandaag nog gesloten, geopend maart t/m oktober 

Botterloods & Vischafslag Harderwijk

harderwijk, Gelderland (5.81km)  -  Het visserijverleden van Harderwijk is nog springlevend bij de Vischafslag en in de Botterloods. Luister naar de verhalen en stap op een echte botter.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Varen met een botter in Harderwijk

harderwijk, Gelderland (5.81km)  -  Stap op die robuuste Harderwijker botter en vaar over de Zuiderzee. De zilte lucht waait om je oren en de barbecue op het eiland wacht op hongerige magen.

elke dag geopend 

StrandEiland

harderwijk, Gelderland (5.82km)  -  Dicht bij de oude binnenstad ligt het StrandEiland. Op dit Harderwijker stadsstrand is het op zonnige dagen genieten van het water en zand.

elke dag geopend 

Vischpoort

harderwijk, Gelderland (5.83km)  -  Van de vijf stadspoorten heeft Harderwijk er nog eentje over: de Vischpoort. Bewonder dit mooie gerestaureerde monument en stap de oude Hanzestad binnen.

elke dag geopend 

Gezellige en creatieve workshops bij Kreactief

harderwijk, Gelderland (5.88km)  -  Daal de trap af naar het atelier van Kreactief, te vinden in een 600 jaar oud pand in Harderwijk. Workshops mozaïek of bonbons maken, knutselen tijdens een kinderfeestje of servies beschilderen met een creatieve vrijgezel.

geopend op afspraak of bel +31 (0)654 631 208 

Rondvaarten Veluvia

harderwijk, Gelderland (5.88km)  -  Veluvia biedt tochten over de Randmeren aan op een originele botter, een salonboot of een sloep. Ook voor evenementen en bedrijfsuitjes op maat kun je hier terecht!

's zondags gesloten 

De Wijde Wellen

harderwijk, Gelderland (5.99km)  -  Wandel of fiets langs het water van het Wolderwijd en geniet van de natuur en het mooie uitzicht in recreatiegebied De Wijde Wellen.

elke dag geopend 

Grote Kerk Harderwijk

harderwijk, Gelderland (6.05km)  -  De Grote Kerk in Harderwijk doorstond brand en noodweer. Loop bij een bezoek aan de Gelderse stad ook eens binnen bij deze gotische kruisbasiliek.

vandaag nog gesloten, geopend 27 april t/m 30 oktober, van 09:30 uur tot 17:30 uur 

Stadswandeling met Gilde Harderwijk

harderwijk, Gelderland (6.14km)  -  Wandel met een stadsgids van het Gilde door de historische stad Harderwijk. Voor groepen zijn er verschillende themawandelingen.

elke dag geopend 

Stedentrip Harderwijk

harderwijk, Gelderland (6.14km)  -  Harderwijk is één van de oude Hanzesteden in Nederland. Met de oude stadsmuren en herenhuizen is een bezoek een echte stap terug in de tijd. De prachtige binnenstad met veel terrasjes en de boulevard geven Harderwijk een bijzondere uitstraling.

elke dag geopend 

Marius van Dokkum Museum

harderwijk, Gelderland (6.18km)  -  Bekijk het werk van kunstschilder Marius van Dokkum in het Marius van Dokkum Museum in Harderwijk.

's maandags gesloten 

Hortuspark

harderwijk, Gelderland (6.19km)  -  Het Hortuspark in Harderwijk is een mooi groen park in de historische binnenstad, waar eens de studenten van de voormalige universiteit kennis vergaarden in de hortus.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Hans & Grietje Pannenkoekenhuis en Speelpark