Op jacht naar de leukste pannenkoekenrestaurants

Zoek het leukste pannenkoekenrestaurant uit! | Redactioneel door

Pannenkoeken eten: een uitje in de vakantie (of zomaar)!

2 februari 2015 Toerisme Landelijk Pannenkoeken, wie is er niet dol op? Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je kunt ze zelf thuis bakken, maar het is leuker om gezellig samen op pad te gaan om ergens te smullen van een pannenkoek. Welk pannenkoekenrestaurant is een echt uitje?

Foto 1. Spelen en eten in het Kabouterbos. Foto: Kabouterbos Dronten

Eigengemalen molenmeel

Pannenkoeken in alle soorten en maten, op de leukste plekken!

In een unieke oude waterradmolen in Gulpen vind je De Pannekoekenmolen. Maak eerst een rondje door deze oude voormalige papiermolen uit 1712 en kijk hoe het meel gemalen wordt! Vervolgens is het smullen van ambachtelijke pannenkoeken, die gemaakt worden van zelf gemalen viergranenmeel. Buiten eet je op een prachtig terras met zicht op een vijver met fonteinen én het Limburgse Heuvelland.

Eten met kabouters

Heb je ooit een Trol-pannenkoek gehad? Of Kabouterbillenkoek? Of een Bollebuikpannenkoek? In Het Grote Kabouterbos in Dronten staat alles in het teken van kabouters. Pannenkoeken kunnen die kleine wezentjes als de beste... In de speeltuin zijn paddenstoelhuizen, om lekker in te spelen als je uitgegeten bent.

Loopt het water je al in de mond? Zoek hier je eigen pannenkoekrestaurant uit en geniet snel van die oer-Hollandse lekkernij!

Pannenkoeken op de boulevard

Op een steenworp afstand van het strand van Noordwijk ligt aan de boulevard het gezellige Pannenkoekenhuisje Hans en Grietje. Zo'n naam belooft heel wat! Op de menukaart staan vijftig verschillende variaties. Na een flinke strandwandeling of een duik in zee is niets zo lekker als een warme pannenkoek. Er is ook een indoor speeltuin voor de kinderen, zodat ze zich niet hoeven te vervelen als ze op de pannenkoeken moeten wachten! Na het spelen kunnen ze zelf hun pannenkoek versieren.

Exotische pannenkoek

De meest exotische soorten pannenkoeken vind je bij Pannekoekenrestaurant Den Tol in Plasmolen. Zin om lekker culinair te doen? Bestel hier een Hongaars goulashpannenkoek of een pannenkoek met kip cajun, ragout, saté, gamba's of pittige Thaise curry. Ook kun je er elke dag vanaf 12:00 uur terecht voor een heerlijke pannenkoekenproeverij met soep en een rijk gevulde etagère vol heerlijkheden.

Twentse boerin

De Twentse Boerin bakt zelf pannenkoeken voor je, na een huifkartocht, een potje klootschieten of een lekker fietstochtje. Echte boerengezelligheid is dat: een sportief dagje uit en een boerenpannenkoek als toetje. Bij het pannenkoekenbuffet mag je onbeperkt dooreten. Alles is vers en traditioneel bereid.

Eten op het water

Vroeger was het een vrachtschip en voer het over vele zeeën, maar inmiddels hebben Ruige Rita en Kapitein Roodbaard het schip omgetoverd tot 't Pannenkoekschip Zwolle. Geniet in stijl in het gezellige (piraten)schip van de lekkere pannenkoeken, met uitzicht op de Zwolse grachten. Er is een speciaal Piratenbanket voor hongerige piraten: twee uur onbeperkt eten voor 11,00 euro per persoon. En elke dinsdag kosten de pannenkoeken maar vijf euro (als je met minimaal vier personen komt).

Foto 2. Zelf je pannenkoek versieren bij Den Tol! Foto: Den Tol
Foto 3. Echte pannenkoeken bij Hans en Grietje. Foto: Hans en Grietje
Foto 4. In stijl genieten van 't Pannenkoekenschip. Foto: 't Pannenkoekenschip Zwolle
Heerlijk ambachtelijk buffet bij de Twentse Boerin. Foto: Twentse Boerin

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:03:23 · Gepubliceerd: 2013-06-25 16:19:11 - 7464