1

Hup, naar buiten! Bezoek een kinderboerderij of natuurspeeltuin

Knuffelen met koeien en spelen in de modder. Mmmm!

Kinderboerderijen in Nederland Redactioneel door
Foto 1. Voel de kriebelende snoet en de ruwe tong van de koe als je hem voert. Foto: De Steenuil.

18 april 2017 bijgewerkt: 2 september 2023 Natuur Landelijk Geitjes knuffelen, met blote voeten door het gras rennen en lekker vies worden: heerlijk om kinderen in de natuur te laten spelen. Voor jezelf is het ook goed om eens achter die laptop vandaan te komen. Lees onze tips voor leuke natuurspeeltuinen en kinderboerderijen en ga een dagje uit in de natuur!

Op avontuur in De Kleine Biesbosch

LAGE ZWALUWE - In natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch hebben kinderen 26 duizend vierkante meter tot hun beschikking om op avontuur te gaan. Ren door de spannende wilgentunnel, vaar in een bootje naar de overkant van de roeivijver of maak zelf een vlot van hout. Achter de natuurspeeltuin ligt De Belhamel, een speelparadijs met zes verdiepingen. Hier vermaken kinderen zich voorlopig wel!

Haal je boerendiploma

OIRSCHOT - Help de boer met dieren voeren, kruiwagens duwen en tractor rijden. Op Doe- en Speelboerderij De Steenuil ontdek je het echte boerenleven! Voel de kriebelende snoet van de koe als je hem te eten geeft en aai de schattigste konijntjes. Als je goed je best doet, krijg je een boeren- of boerinnendiploma. De Steenuil heeft ook een grote binnen- en buitenspeeltuin en een hooischuur.

Mekkeren op de Mèkkerstee

OUDDORP - Overal om je heen zie en hoor je mekkerende geitjes. Op Geitenboerderij De Mèkkerstee lopen maar liefst 600 geiten rond. Bekijk hoe ze lekker in het hooi liggen of geef ze een aai over hun bol. Van de melk van de vrouwtjesgeiten maken de boeren melk, en daarmee maken ze weer kaas en... ijs! Proef de lekkerste smaken zoals cookies, aardbei en boterbabbelaars. Mmm! Ook is er een speeltuin en een lunchroom om je bezoek compleet te maken.

Neem je zwembroek mee

VEULEN - Een kinderboerderij, een indoor en outdoor speeltuin én een pannenkoekenrestaurant: 't Platteland is het allemaal. Schommel met z'n allen tegelijk in de buitenspeeltuin en klim in de houten uitkijktoren. In de wei loop je tussen kippen, pony's en geitjes. In de zomer is er een heuse buikschuifbaan, waar je op je buik met het water naar beneden glijdt!

De Hollandsche Hoeve

GOES - Verscholen achter Omnium ligt tussen de bomen een grote speeltuin, een kinderboerderij en een waterpark. In De Hollandsche Hoeve in Goes kun je de hele dag heerlijk buiten spelen. Slinger met een touw over het water, klim over heuvels en vlieg met de kabelbaan de speeltuin door. In de kinderboerderij vind je geitjes, konijnen en cavia's die je vast mag houden. Bezoek ook het Ambachtscentrum, waar je opeens midden op een gezellig dorpsplein staat en binnenstapt bij een kaarsenmakerij, een edelsmid en een authentiek snoepwinkeltje.

Hoppies: blotevoetenpad en maïsdoolhof

AMMERZODEN - Zonder schoenen en sokken aan lopen over boomschors, grind en glas?! Op het blotevoetenpad in natuurspeelpark Hoppies ervaar je hoe lekker dat voelt! Daarna is het tijd om van de modderglijbaan te glijden en door het maïsdoolhof te dwalen. Even je verstand op nul en genieten van de vrijheid in de natuur.

Meer leuke buitenactiviteiten

  • Raawwrr! Ga op bezoek bij alle dino's van Dinoland in Zwolle. Doe de speurtocht, klim op de klimwand en graaf een Tyrannosaurus rex op in een enorme zandbak.
  • In Museum BroekerVeiling leer je hoe vroeger groente werd geveild. Vanuit een bootje roept de veilingmeester de prijzen om. Ben jij de anderen te snel af? Maak ook een rondvaart door het Rijk van Duizend Eilanden en zie hoe de boeren aan het werk gaan.
  • De naam van het Nederlands Openluchtmuseum zegt het al: dit is een museum in de open lucht! Je vindt er schaapjes in de wei, een molen en een ouderwets dorpsplein. Pomp water uit een put, dwaal door het Amsterdamse doolhof en stap binnen bij ambachtslieden zoals een smid.
Foto 2. Aan de slag in de natuur! Foto: De Kleine Biesbosch.
Foto 3. Met je blote voeten over het blotevoetenpad. Foto: Hoppies.
Foto 4. In de wei tussen de dieren. Foto: 't Platteland.

Laatst gewijzigd: 2023-09-02 17:04:25 · Gepubliceerd: 18 april 2017 - 8253