1

Uitstapjes vlakbij Gouvernement aan de Maas

Mergelland autoroute

slenaken, Limburg (0.26km)  -  Ga op roadtrip door Zuid-Limburg: met de ANWB Mergellandroute kom je langs de mooiste plekken.

elke dag geopend 

Bonnefantenmuseum

maastricht, Limburg (0.57km)  -  Bekijk de kunsthoogtepunten van Maastricht in het Bonnefantenmuseum. Geniet van werken van meesters in de schilderkunst als Rubens, Jordaens en Van Dijck, maar laat je ook verrassen door de diverse moderne kunstwerken.

's maandags gesloten 

MECC Maastricht

maastricht, Limburg (0.83km)  -  De grootste evenementen van Limburg vinden plaats in congrescentrum MECC. Hier wordt elk evenement gegarandeerd een geslaagd evenement.

elke dag geopend 

Stadspark Maastricht

maastricht, Limburg (0.87km)  -  Leuke bruggetjes, mooie beelden en veel groen. In het Stadspark van Maastricht is het goed toeven. Lekker picknicken rondom de fontein of een mooie wandeling maken, het kan hier allemaal. En onderweg kun je opeens een bever zien. Wel van hout. Het...

elke dag geopend 

Café Zuid

maastricht, Limburg (0.95km)  -  Geniet op een schommelbank aan de Maas van de heerlijkste hapjes en drankjes. Breng een bezoekje aan Café Zuid in Maastricht.

elke dag geopend 

Centre Céramique

maastricht, Limburg (0.96km)  -  Centre Céramique is het centrum van cultuurhistorisch Maastricht. Je vindt er vondsten uit opgravingen, maar ook een verzameling muziekinstrumenten, oude schoolplaten en nog vele meer. De stadsbibliotheek zit ook in Centre Céramique.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Restaurant Beluga Loves You

maastricht, Limburg (1km)  -  Beluga Loves You is een bekend restaurant in Maastricht. De kookkunsten tentoongesteld in dit chique restaurant zijn beloond met een Michelinster. Kom nu zelf proeven!

open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Hotel Pastis

maastricht, Limburg (1.02km)  -  Maak kennis met hotel Pastis: een sfeervol hotel met een gemoedelijke bediening.

elke dag geopend 

Bar-Restaurant Villeneuve

maastricht, Limburg (1.02km)  -  Bij Bar-Restaurant Villeneuve in Maastricht is het genieten van eten met een mediterrane inslag. Lekkere wijn en een goede sfeer zorgen voor een leuke avond.

elke dag geopend 

Leeuwenmolen

maastricht, Limburg (1.04km)  -  Eén van de belangrijkste Limburgse middenslagmolens is tegenwoordig een bijzonder mooi herenhuis. Bewonder het mooie gebouw en het waterrad.

elke dag geopend 

De Helpoort van Maastricht

maastricht, Limburg (1.05km)  -  Bezoek het oudste nog bestaande poortgebouw van Nederland: de Helpoort in Maastricht.

's maandags gesloten 

Streekproducten van Adriaan de Smaakmaker

maastricht, Limburg (1.1km)  -  Ambachtelijke gemaakte azijn, mosterd, jam en chutney staan klaar bij Smaakmaker Adriaan. Heerlijke streekproducten, leuk voor in de eigen keuken of als cadeautje.

open op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Restaurant Tout à Fait

maastricht, Limburg (1.14km)  -  Tout à Fait in hartje Maastricht is sinds 2002 bekroond met een Michelinster. Culinaire finesse en gastvrijheid draagt dit restaurant hoog in het vaandel.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Fort Sint Pieter (Maastricht Underground)

maastricht, Limburg (1.15km)  -  Duik onder in Fort Sint-Pieter en geniet van een magnifiek uitzicht over Maastricht, het Maasdal en het Jekerdal.

elke dag geopend 

Restaurant Witloof

maastricht, Limburg (1.15km)  -  Ontdek de Belgische keuken bij restaurant Witloof in Maastricht en geniet van authentieke gerechten als waterzooi, mossels, kroketten en frieten.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Sint-Pietersberg

maastricht, Limburg (1.17km)  -  Sint-Pietersberg is een groot natuurgebied aan de rand van Maastricht. Wandel langs de mergelgroeve, verken de oehoevallei en geniet in de zomer van de vlinders die er rondvliegen. Vanaf een hoog plateau bekijk je het hele gebied.

elke dag geopend 

Bakkerij De Bisschopsmolen

maastricht, Limburg (1.18km)  -  In de oudste nog werkende watermolen van Maastricht leeft de kunst van het broodbakken nog volop. Maak kennis met dit ambacht in De Bisschopsmolen.

's maandags gesloten 

Steenkolenmijn Valkenburg

Steenkolenmijn Valkenburg

Reserveer gemakkelijk online Duik diep in de mysterieuze mijnen van Valkenburg! De mijnbouw is een wereld op zich en Steenkolenmijn Valkenburg is de enige overgebleven bezoekersmijn van ons land. Een oud-mijnwerker ontvangt je voor een bezoek aan deze kolenmijn.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van Gouvernement aan de Maas