Uitstapjes vlakbij Natuurcamping Fleremaheerd

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (2.23km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

elke dag geopend 

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (2.37km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 53 80 47 41 

Openluchtzwembad De Griffioen

grijpskerk, Groningen (2.69km)  -  Op zoek naar verkoeling? Openluchtzwembad de Griffioen biedt de hele zomer plezier voor jong en oud.

gesloten, open van  30 april t/m 17 september, van 07:00 uur tot 20:00 uur 

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (3.14km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

in het weekend geopend 

Victory Museum

grootegast, Groningen (3.14km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

De droom van elk kind: spelen in een legostad!

grootegast, Groningen (3.14km)  -  Urenlang spelen in een wereld vol met legosteentjes en legopoppetjes? Kom naar het LEGiO-museum in het Groningse Grootegast, in het voormalige hoofdkantoor van LEGO Nederland!

open op zondag, woensdag, vrijdag en zaterdag 

Natuurspeelpark De Noorderriet

kommerzijl, Groningen (5.82km)  -  Natuurpark De Noorderriet is één grote natuurspeeltuin! Beklim de uitkijkheuvel, vlieg over het water met de kabelbaan en ontdek het speeleiland.

elke dag geopend 

Natuurontdekpaden voor kinderen in het Curringherveld

kornhorn, Groningen (7.27km)  -  Kinderen worden helemaal blij van de natuurbeleefpaden in het Curringherveld! Er loopt een Kabouterpad voor de jongsten en voor oudere kinderen een Natuurontdekpad en een spannend Sporenpad. Bij de vuurplaats kunnen ze broodjes bakken.

's zondags gesloten 

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (7.64km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

elke dag geopend 

Adelskerk

midwolde, Groningen (8.99km)  -  De Adelskerk in Midwolde heeft adelijke allure. In de cryptes van de kerk liggen adellijke families begraven. Ook staat in de kerk een indrukwekkend marmeren grafmonument.

geopend, open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag