Uitstapjes vlakbij B&B Huize te Lieveren

Poppentheater Drie in de Kast

peize, Drenthe (2.26km)  -  Maak kennis met Jan Klaassen en Katrijn in Poppentheater Drie in de Kast. De eigenaresse maakt al meer dan tien jaar voorstellingen.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Museum Havezate Mensinge

roden, Drenthe (2.48km)  -  Op Landgoed Mensinge vind je Museum Havezate Mensinge, inclusief historische koetswoning. Alles is hier nog net zo ingericht als vroeger. Neem zelf een kijkje en ontdek hoe invloedrijke regenten uit Drenthe vroeger woonden.

in het weekend geopend 

Speelgoedmuseum Kinderwereld

roden, Drenthe (2.66km)  -  Altijd al willen weten met welk speelgoed kinderen vroeger speelden? Ontdek het in Speelgoedmuseum Kinderwereld.

's maandags gesloten 

Snow&Co

roden, Drenthe (3.29km)  -  Leer zeven keer sneller de ski- en snowboardtechniek dan in de sneeuw op de indoorskibaan Snow&Co. Onder individuele begeleiding is iedereen al snel een professional!

elke dag geopend 

SpaWell

peize, Drenthe (3.86km)  -  Bij SpaWell ervaren bezoekers een ultieme verzorging van lichaam en geest. Ontspan in één van de vele sauna's of geniet van een heerlijke massage.

elke dag geopend 

Zomerbad Peize

peize, Drenthe (3.92km)  -  Ontdek de trots van het Drentse dorpje Peize: Zomerbad Peize. Bij mooi weer kan hier genoten worden van het heerlijke water en de zon!

gesloten, open van  23 april t/m 8 september, van 07:30 uur tot 20:00 uur 

Museumhuis Kunstpaviljoen

nieuw-roden, Drenthe (4.12km)  -  Leven tussen kunst. Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper leven in een museumhuis. Hoe dat er uitziet? Bezoek het Kunstpaviljoen en ervaar het zelf!

geopend op afspraak of bel +31 (0)50 5016 383 

Rondleiding door Groningen

groningen, Groningen (4.92km)  -  Henk Bakker is stadsgids in Groningen en geeft bezoekers en bewoners van de stad rondleidingen. Dit doet hij met een bus, met een auto, fietsend, per step of te voet. De stadsrondrit is leuk als groepsexcursie.

elke dag geopend 

Natuurplaats Noordsche Veld

norg, Drenthe (5.05km)  -  Natuurplaats Noordsche Veld is dé uitvalbasis voor een heerlijk dagje in natuurgebied Noordsche Veld. Met informatie, startpunten voor mooie wandel- en fietsroutes en hapjes en drankjes.

open op zondag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Molenduinbad Norg

norg, Drenthe (5.12km)  -  Zwemmen in lekker warm water, spelen in een subtropisch decor en relaxen in het Turkse stoombad: na een dagje in Molenduinbad Norg komt iedereen weer ontspannen thuis.

elke dag geopend 

Ronostrand

roden, Drenthe (5.68km)  -  Tussen Norg en Roden vind je aan de rand van de Drentse bossen het Ronostrand. Een relaxt strand om te zwemmen, wandelen of varen.

elke dag geopend 

Uitkijktoren De Onlanden

peize, Drenthe (5.93km)  -  Dichtbij de stad Groningen vind je het natuurgebied de Onlanden. Beklim de uitkijktoren en kijk uit over het landschap met water, moerasbos en wilde Exmoor pony's.

elke dag geopend 

Olie- en Korenmolen Woldzigt

roderwolde, Drenthe (6.17km)  -  Bezoek de Olie- en Korenmolen Woldzigt in Roderwolde en ontdek alles over graan, hoe dit wordt gemalen en hoe olie word geslagen.

gesloten, open van  15 april t/m 19 september, van 13:30 uur tot 17:00 uur 

Buitengoed Drentse Vennen

een, Drenthe (6.21km)  -  Midden in de streek Amerika in het Drentse plaatsje Een, ligt het fraaie park Buitengoed Drentse Vennen. Een prima uitvalsbasis voor leuke dagjes uit.

elke dag geopend 

Norger Esdorpenlandschap en Norgerholt

norgervaart, Drenthe (6.26km)  -  Wandel door het best bewaarde esdorpenlandschap in Nederland, waar je nog eeuwen historie terug kunt zien in het landschap. Bezoek ook het Norgerholt, een van de oudste bosrestanten in ons land.

elke dag geopend 

Het Joodse Schooltje

leek, Groningen (6.73km)  -  In Het Joodse Schooltje kregen Joodse kinderen les. In 1996 is het gebouw gerestaureerd als museum ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners van Leek.

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Volop speelplezier bij Familiepark Nienoord

leek, Groningen (6.85km)  -  In Familiepark Nienoord in Leek kom je tijd tekort! Dit gezellige familiepark zit boordevol spannende attracties en heeft een kinderboerderij en een zwemkasteel.

gesloten, open van  2 april t/m 30 november, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Zwemkasteel Nienoord

leek, Groningen (6.85km)  -  Roetsj van de glijbaan, plons in het buitenbad en relax in de whirlpool! Geniet van een dag vol zwemplezier bij Zwemkasteel Nienoord!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag 

Nationaal Rijtuigenmuseum

leek, Groningen (7.06km)  -  In het Nationaal Rijtuigenmuseum wordt een collectie koetsen, rijtuigen en sleden tentoongesteld.

's maandags gesloten 

Vaar met een fluisterboot over het Leekstermeer

nietap, Drenthe (7.11km)  -  De wind waait door je haren en neemt de zorgen van alledag met zich mee. Een dagje varen is pure ontspanning! Laat een heerlijk watersportdagje verzorgen door Cnossen Leekstermeer.

elke dag geopend 

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van B&B Huize te Lieveren