Uitstapjes vlakbij De Postwagen

-in the spotlights-

Sportcentrum Leek

leek, Groningen (1.88km)  -  Sportcentrum Leek biedt diverse sportfaciliteiten onder één dak. Kom bowlen of speel een potje beachvolleybal. Fitnessruimten, een turnhal en vier multifunctionele sporthallen: genoeg voor urenlang sportplezier!

Het Joodse Schooltje

leek, Groningen (2.3km)  -  In Het Joodse Schooltje kregen Joodse kinderen les. In 1996 is het gebouw gerestaureerd als museum ter nagedachtenis aan de Joodse inwoners van Leek.

Kerk Midwolde

midwolde, Groningen (2.31km)  -  De Adelskerk in Midwolde heeft adelijke allure. In de cryptes van de kerk liggen adellijke families begraven. Ook staat in de kerk een indrukwekkend marmeren grafmonument.

-in the spotlights-

Landgoed Coendersborg

nuis, Groningen (4.81km)  -  Een prachtige bezienswaardigheid in een bosrijk gebied: Landgoed Coendersborg in Nuis. Een aantal maanden per jaar kun je het historisch erfgoed vanbinnen bekijken met een rondleiding door de zeventiende-eeuwse stijlkamers.

Coendersbos

nuis, Groningen (4.81km)  -  Het Coendersbos is het bos rondom buitenplaats en landgoed Coendersborg in Nuis. Een mooi wandelgebied in het Westerkwartier en een rijke plek vol historie en mooie natuur.

Museumhuis Kunstpaviljoen

nieuw-roden, Drenthe (5.41km)  -  Leven tussen kunst. Jannie Tonnis de Graaf en haar man Job Kuiper leven in een museumhuis. Hoe dat er uitziet? Bezoek het Kunstpaviljoen en ervaar het zelf!

Snow&Co

roden, Drenthe (5.99km)  -  Leer zeven keer sneller de ski- en snowboardtechniek dan in de sneeuw op de indoorskibaan Snow&Co. Onder individuele begeleiding is iedereen al snel een professional!

Museum Havezate Mensinge

roden, Drenthe (6.57km)  -  Op Landgoed Mensinge vind je Museum Havezate Mensinge, inclusief historische koetswoning. Alles is hier nog net zo ingericht als vroeger. Neem zelf een kijkje en ontdek hoe invloedrijke regenten uit Drenthe vroeger woonden.

Camping Dorado

roden, Drenthe (7.05km)  -  Een klein beetje Scandinaviëgevoel in Drenthe is te vinden op camping Dorado! Klein, maar natuurlijk, duurzaam en gastvrij!

Victory Museum

grootegast, Groningen (7.66km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (7.66km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

Ronostrand

roden, Drenthe (8.16km)  -  Tussen Norg en Roden vind je aan de rand van de Drentse bossen het Ronostrand. Een relaxt strand om te zwemmen, wandelen of varen.

Haarsterbos

marum, Groningen (8.41km)  -  Ontdek het rustgevende Haarsterbos in Marum, een idyllische plek vlakbij Groningen. Verken kronkelende paadjes langs prachtige eiken en berken. Het Haarsterbos is perfect voor een wandeling in de natuur.

SpaWell

peize, Drenthe (8.82km)  -  Bij SpaWell ervaren bezoekers een ultieme verzorging van lichaam en geest. Ontspan in één van de vele sauna's of geniet van een heerlijke massage.

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (8.93km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Postwagen