1

Uitstapjes vlakbij De Kruidhof - Botanische tuin

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (0.14km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

Fogelsangh State

veenklooster, Friesland (2.15km)  -  Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

Blotevoetenpad Opende

opende, Groningen (8.04km)  -  Het Blotevoetenpad Opende ('t Blôde Fuottenpaad) ligt op de grens tussen Groningen en Friesland. Bezoekers kunnen er hun schoenen uittrekken en het bijzondere pad volgen.

Abel Tasman Museum

lutjegast, Groningen (8.35km)  -  Het Abel Tasman Museum, het voormalige Abel Tasman Kabinet, vertelt het verhaal van zeevaarder Abel Janszoon Tasman. Maak kennis met deze zeeheld uit het Noorden.

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (8.63km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

Beleefpad Abel Tasman

lutjegast, Groningen (8.86km)  -  Ga op ontdekkingstocht in het landschap van een ontdekkingsreiziger! De Nederlandse Abel Tasman was in dienst van de VOC en werd geboren in Lutjesgast. Struin over het Abel Tasman Pad en bekijk de plekjes uit zijn jeugd.

Museum De Sûkerei

damwoude, Friesland (9.42km)  -  Kleine woningen op de zandgronden van de Friese Wouden. Vroeger was dit een alledaags gezicht, tegenwoordig zie je het niet vaak meer. Museum De Sûkerei houdt de herinnering levend.

Victory Museum

grootegast, Groningen (9.79km)  -  In het Victory Museum zie je een aantal taferelen uit de Tweede Wereldoorlog afgebeeld in indrukwekkende diorama's. Ze zijn namelijk gemaakt met de historische voertuigen en andere objecten uit die tijd en met veel oog voor detail.

Museumdrukkerij

grootegast, Groningen (9.79km)  -  Typen, letters zetten en dan gaan de grote drukmachines aan het werk! Hier zie je hoe vroeger kranten, boeken en folders werden gemaakt.

De Schierstins

veenwouden, Friesland (10.06km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

Tolhuisbad Dokkum

dokkum, Friesland (11.5km)  -  Het Tolhuisbad in Dokkum heeft naast een wedstrijdbad, een binnen- en buitenbad, een whirlpool, een fantastische glijbaan, een bubbelbad, zonnebanken en ligweide voor de zomerse dagen. Geniet van een actief dagje uit!

bekijk nog meer uitstapjes in de buurt van De Kruidhof - Botanische tuin