Beoordelingen Kröller-Müller Museum

Grappig
8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 2 okt 2016

Datum beoordeling: 2 oktober 2016

Reisgezelschap: gezin

Kunst is leuk maar niet iedereen begrijpt het. Doe me een lol en schrijf naast wanneer het is aangekocht en de titel ook iets over het schilderij. Er hangen leuke dingen en god mG weten wat de stijl is etc. Na de dood van mijn vader (40 jaar) geleden is mijn moeder inmiddels 90 er 40 jaar niet meer geweest. we zijn op de elector fiets gegaan welke in het park te huur is (geweldig), en waren iets te laat voor een drankje en een hapje (men ging sluiten). Zeker goed geholpen door de vouwen die er rondliepen, goed geregeld allemaal. Leuk om weer eens te zien, de aardappeleters van die v g zijn helaas wel wat depri, maar ga zo door.

Beoordeling gegeven door Patrick Dietz.

Zeer kindontvriendelijk!
2 Cijfer 2 van 10 punten.2222

Bezoekdatum: 28 februari 2014

Datum beoordeling: 1 maart 2015

Reisgezelschap: met een groep

We waren met een grote groep en voor ons gevoel waren we niet echt welkom. Hoewel de vrouw van de kassa heel vriendelijk was en goed heeft geholpen, was het in de eerste ruimte meteen raak. We waren aan het praten over de kunststukken op gewone toon. Meteen kwam er een suppoost naar ons toe en zei met een norse toon:"Jongelui, het is hier geen pretpark, maar een museum dus wees stil!". Vervolgens zijn we het hele museum gestalkt; liepen de ene expo uit dan zagen we de suppoost in een portofoon praten en in de volgende ruimte stond de volgende suppoost op ons te wachten. Als je een speurtocht uitzet voor kinderen, moet je niet gaan zeuren als ze overleggen over de opdrachten. Nog even een rondje gelopen door de beeldentuin, daar was ook niet veel te beleven. Dus kortom een kindontvriendelijk museum waar een echte begravenis stemming heerst!

Beoordeling gegeven door Familie bestaande uit 17 personen met 5 kids.

Mooiste museum
10 Cijfer 10 van 10 punten.10101010

Bezoekdatum: 9 november 2013

Datum beoordeling: 12 november 2013

Reisgezelschap: met partner

Mooi gelegen in het Nationale Park de Hoge Veluwe. Heeft een mooie collectie schilderijen van van Gogh en andere bekende 20e eeuwse kunstenaars. De beeldententoonstelling is ook erg mooi en erg groot. Na ons museumbezoek nog door het prachtige park gefietst . Al met al een geslaagde dag.

Beoordeling gegeven door Martha.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 15 juni 2012

Datum beoordeling: 15 juni 2012

Reisgezelschap: met jonge kinderen

Bezoek gebracht met een schoolklas _gr 5- aan het museum kroller moller en aan het museonder. Heel goede ervaring. We doen dit zeker vaker. Opm aan de suppoost: jonge kinderen maken nu eenmaal een beetje meer lawaai dan ouderen. Een beetje meer tolerantie aub.

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 6-8-2010

Datum beoordeling: 16 augustus 2010

Ruime en goed verlichte ruimtes met grote meesters. Ietwat prijzig. Beeldentuin ruim en overzichtelijk. Goed voor een ontspannen wandeling.

Beoordeling gegeven door H. Meeuwsen.

7 Cijfer 7 van 10 punten.7777

Bezoekdatum: 04 maart 2010

Datum beoordeling: 4 maart 2010

Vandaag voor het eerst in het Park geweest.Auto geparkeerd en toen kaartjes gekocht. We keken de lange, lange laan die voor ons lag in en beseften dat dit wel een heel eind lopen zou zijn.Toen maar een kaartje voor de auto gekocht (fietsen was door een blessure geen optie)en met de auto het park door.Graag hadden we het huis Hubertus gezien, maar alle deuren waren op slot! Dus....niet gezien.Laten we dan maar naar de theekoepel lopen. Een bordje verwijst ons in de richting en na een heel eind lopen zie je geen verwijzingsbordjes meer.Terug naar de auto en dan naar het centrum voor een kop koffie.Heel gezellig gezeten bij de open haard en op naar de beeldentuin. Eindelijk na lang zoeken het museum gevonden en de beelden en schilderijen bekeken.Toe aan iets te drinken komen we in een ruimte wat een restaurantje moet voorstellen, maar meer weg heeft van een fabriekskantine (plastic stoeltjes etc.) Na een lange wandeling zijn we maar naar huis gegaan en hebben daar een kop koffie gedronken. Al met al best een leuke dag, maar een tip wil ik graag geven: geef bij de ingang aan hoeveel hectare het park is en geef ook aan dat Huis Hubertus gesloten is. Want DIT hadden we nou graag gezien.

Beoordeling gegeven door Francisca.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: augustus 2009

Datum beoordeling: 30 januari 2010

Ik vond het bezoek aan het Kroller-muller museum erg interessant. Ik heb er erg van genoten. Samen met een tante van mij hebben ik me een hele dag vermaakt. het was jammer dat er niet veel tijd over was voor de schilderijen, omdat we eerst de beeldentuin ingegaan zijn. Ik heb er veel mooie foto's van en die gebruik ik nu voor mijn engelse fotoverslag.

Beoordeling gegeven door Janneke Fijan.

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 27-08-2009

Datum beoordeling: 3 september 2009

Het was een zeer leuke en gezellige dag. Heel veel schilderijen en een (aparte) beeldentuin. Lekker gegeten en 25 km gefietst door het bos. Geen 10 omdat je er ook kon paardrijden maar helaas hebben we geen paard gezien. Maar kort om het was een fantastische dag met mooi weer. Echt en aanrader.

Beoordeling gegeven door mieke.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: 11-10-2008

Datum beoordeling: 23 oktober 2008

Geweldig museum met een mooie collectie kunstwerken en een grote, mooie beeldentuin. Enige verbeterpunten: er waren geen witte fietsen bij de ingang, waardoor we een half uur moesten wandelen. Super omgeving! In het theehuisje kan je niet pinnen, dit was makkelijk geweest.

Beoordeling gegeven door Bart van Kreel.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Bezoekdatum: juni 2008

Datum beoordeling: 26 juli 2008

wij wonen in velp en waren nog nooit in het park zelf geweest , dus nu in juni eindelijk naar park hoge veluwe geweest wat zeer de moeite waard is .hier kun je zien hoe de fam, destijds leefde , en het mooie park met het museum ...zeer indrukwekkend ! en vooral de intreeprijs waard .

Beoordeling gegeven door N.N..

9 Cijfer 9 van 10 punten.9999

Bezoekdatum: 15 mei

Datum beoordeling: 7 juni 2008

Prachtige vezameling van kunst en schilderijen van bekende kunstenaars van vroeger en nu. Tuin straalt een geweldige rust uit. Ook nog tien kilometer gefietst. Een geweldige dag. Króller Móler en beeldentuin (Otterlo)

Beoordeling gegeven door N.N..

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 19 september 2007

Geen toelichting

Beoordeling gegeven door j s.

8 Cijfer 8 van 10 punten.8888

Datum beoordeling: 1 september 2007

Het museum is te bereiken via de ingang van het Nationaal Park de Hoge Veluwe: een mooie omgeving, maar het gaf me toch een Efteling-gevoel, met dat hek rondom de 'vrije' natuur. Het museum zelf moet iedere Nederlander gezien hebben, het hangt vol met Vincent van Gogh's. Ook hangen er schilderijen van Jan Toorop, Isaac Israels, Claude Monet. Mevrouw Kröller had een goed aankoopbeleid... De combinatie van deze schilderen met de moderne sculpturen in de beeldentuin geeft een wat ondefinieerbaar gevoel. Het is een goede combinatie. Al de ruimte die de beelden nodig hebben om te existeren, tegenover het schouder aan schouder hangen van de schilderijen - doorkijken gevend naar verder weg gelegen werelden.

Beoordeling gegeven door Nandoe.