twente

Twente Familiedag (93)

Ga op schattenjacht bij GlowGolf Enschede

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Maak een avontuurlijke reis in 3D bij GlowGolf Enschede. Baan je een weg door de spannende glow in the dark jungle, ontmoet inheemse bewoners en vind de schat!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op maandag

volwassenen vanaf € 8,00

kinderen vanaf € 6,75

peuters gratis

Toeren in een 'lelijke eend' van Duckville

DIEPENHEIM, OVERIJSSEL - Toer over kronkelende landweggetjes in een nostalgische eend! Rij door het prachtige landschap van Twente en de Achterhoek, een mooie rit in alle seizoenen. En als het zonnetje schijnt, rol je het dak op voor het ultieme ouderwetse gevoel!

geopend, elke dag geopend

entree vanaf € 32,50

Grolsch Brouwerij Tour

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Je hebt bier en je hebt Grolsch! Hoe krijgt dit bier zijn smaak? Ontdek het tijdens een rondleiding door de brouwerij, waar het vakmanschap van toen en nu van dichtbij te bekijken is.

open op woensdag, donderdag en vrijdag

volwassenen vanaf € 15,00

kinderen vanaf € 12,50

Stedentrip Enschede

ENSCHEDE, OVERIJSSEL - Enschede kent vele bezienswaardigheden zoals het stadhuis, het Rijksmuseum Twente en diverse parken en musea. Er is een uitgebreid centrum en een gezellige, populaire weekmarkt. Echt een stad van nu.

elke dag geopend

entree gratis

Historisch Museum Vriezenveen

VRIEZENVEEN, OVERIJSSEL - Wat hebben één van de grootste branden in de Nederlandse geschiedenis, het (inter)nationaal bekende ondergoed van Jansen en Talinus en de grootste bankroof in Nederland met elkaar te maken?

open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag

volwassenen vanaf € 5,00

kinderen vanaf € 2,00

peuters gratis

De Twickeler Houtzaagmolen

DELDEN, OVERIJSSEL - Neem een kijkje bij de Twickeler Houtzaagmolen en zie hoe de mensen eeuwen geleden dikke bomen tot planken en balken zaagden.

open op woensdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 2,00

kinderen vanaf € 1,00

Restaurant De Witte Hoeve

NUTTER, OVERIJSSEL - Op loopafstand van de Vasserheide bevindt zich het romantische Engelse restaurant De Witte Hoeve. Gasten genieten hier van een diner, een bakje koffie of een lunch van biologische producten.

open op zondag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag

entree vanaf € 25,00

Zoutmuseum Delden

DELDEN, OVERIJSSEL - Het Zoutmuseum staat in het centrum van Delden. Leer van alles over de winning en het gebruik van zout!

elke dag geopend

volwassenen vanaf € 4,50

kinderen vanaf € 2,00

peuters gratis

Cosmos Sterrenwacht en Planetarium

LATTROP, OVERIJSSEL - Bij Cosmos Sterrenwacht ontdekken bezoekers van alles over weer- en sterrenkunde. Pak die telescoop erbij en tuur in de lucht!

open op zondag, dinsdag, woensdag, donderdag en zaterdag

volwassenen vanaf € 8,00

kinderen vanaf € 5,00

peuters gratis