1

Wat te doen in Twijzel en omgeving

Dagje Twijzel, wat te doen?

Gevonden in de buurt van Twijzel:

Kom vissen bij De Forelpoel

kollumerzwaag, Friesland (3.61km)  -  De Forelpoel heeft drie mooie visvijvers vol forellen. Neem de vangst mee naar huis of ruil hem om voor een gerookte forel. Veel visplezier en eet smakelijk!

Fogelsangh State

veenklooster, Friesland (3.69km)  -  Fogelsangh State is een museum, maar wordt ook nog steeds bewoond. Prachtige kamers voeren je terug in de tijd en laten de luxe van de geschiedenis zien.

De Kruidhof - Botanische tuin

buitenpost, Friesland (4.12km)  -  In de grootste kruidentuin van Nederland bloeien meer dan tweeduizend plantensoorten per jaar. De Kruidhof is indrukwekkend, met zeventien thematuinen en de grootste collectie geneeskrachtige kruiden van West-Europa.

IJstijdenmuseum

buitenpost, Friesland (4.13km)  -  Altijd al een archeoloog willen worden? Kom dan eens langs in het IJstijdenmuseum in Buitenpost, een leerzaam uitstapje. Fossielen, mineralen en zwerfstenen uit Friesland zijn hier te zien.

Natuurmuseum Bruinenberg

zwaagwesteinde, Friesland (4.88km)  -  Ontdek de natuur van Noordoost-Friesland in Natuurmuseum Bruinenberg, onderdeel van Dierenpark SanjesZoo.

Bullet Factory - indoor paintball en airsoft

oudwoude, Friesland (4.98km)  -  Laat de strijder in je bovenkomen bij de Bullet Factory. Dit indoor activiteitencentrum is gevestigd in een oude melkfabriek. Je kunt hier paintballen, airsoft spelen of een thema-feest vieren.

Speel- en dierenpark Sanjes Safari

veenwouden, Friesland (5.73km)  -  Regen, sneeuw of zonneschijn, een dagje uit valt bij Speelpark Sanjesfertier nooit in het water! Het park heeft naast een binnen- en buitenspeeltuin ook een dierenpark, waar onder meer kamelen, stokstaartjes en struisvogels leven.

Themapark De Spitkeet

harkema, Friesland (6.32km)  -  Het Themapark Spitkeet vertelt hoe de bevolking van de arme heidestreken van Friesland en Groningen leefden en werden begraven tussen 1850 en 1950.

Zwemparadijs Jonas en de Walvis

sumar, Friesland (6.37km)  -  Jonas en de Walvis is de ideale plek voor een leuk dagje met kinderen. Naast zwemmen kun je er ook klauteren en klimmen op speeltoestellen.

De Schierstins

veenwouden, Friesland (6.69km)  -  De Schierstins is een van de weinige bewaarde kastelen in Friesland. De expositie Ljocht en Skaad laat zien hoe het er aan toe ging in kastelen en kloosters.

Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

burgum, Friesland (7.53km)  -  Loop langs kleine akkers omzoomd door houtwallen en elzensingels. Over de oude halepaden, verbindingsroutes die bewoners gebruikten om via andermans erf snel ergens te komen. Langs leuke Friese plaatsjes en door het Nationaal Park de Alde Feanen.

Oorlogsmuseum OverloonOorlogsmuseum Overloon

Oorlogsmuseum Overloon

korting + gratis consumptie Sta in Oorlogsmuseum Overloon stil bij de Tweede Wereldoorlog, het verzet, D-Day en de bevrijding. Het museum is al in 1946 letterlijk op het slagveld gebouwd. Ontdek alles over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.