Bezienswaardigheden Friesland

UITgelicht

bezienswaardigheden in Friesland (49)

Heerlijk in een sloep varen op de Friese meren

oppenhuizen, Friesland  -  Stap in een sloep voor een prachtige rondvaart over de Friese meren. Een ervaren schipper laat je de mooiste plekjes zien. De elektrische sloep is muisstil, zodat je kunt genieten van de rust om je heen.

elke dag geopend 

Zuiderpier Harlingen

harlingen, Friesland  -  Waai lekker uit op de Zuiderpier van Harlingen, de 'buitenkant' van de Willemshaven. Hier heb je een fantastisch uitzicht over het Wad. Schrijf op deze mooie plek je gedachten op over de zee en stop ze in de rode brievenbus.

elke dag geopend 

Grote Kerk Harlingen

harlingen, Friesland  -  De Grote Kerk lijkt nog groter door de kleine historische huizen eromheen. Bijzonder: hij staat niet op een plein, maar op een groene terp midden in de oude stad.

geopend, open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Kameleon Terherne

terherne, Friesland  -  Ontmoet beroemde personages uit de Kameleonserie in het Friese dorp Terherne en beleef een echt Kameleonavontuur!

geopend, open op zondag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag 

Blokhuispoort

leeuwarden, Friesland  -  In Blokhuispoort kun je shoppen en slapen in een echte gevangenis. Hoe gaat het er 's nachts aan toe op de gangen waar criminelen vastzaten?

elke dag geopend 

Eilander Balgexpres

schiermonnikoog, Friesland  -  Ga mee met de Eilander Balgexpres en beleef Schiermonnikoog van een heel andere kant! De tocht gaat naar het meest oostelijke deel van het eiland: De Balg.

soms geopend op zondag, maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 

Culinaire Elfstedentocht

leeuwarden, Friesland  -  Niet al te vlot op de schaats, maar toch de Elfstedentocht rijden? Pak de fiets, neem de benenwagen of ga het water op en ontdek Friesland met de Culinaire Elfstedentocht. Met hele smakelijke stempelposten!

geopend op afspraak of bel +31 (0)6 20 89 23 56 

Beklim de vuurtoren van Vlieland

vlieland, Friesland  -  De vuurtoren van Vlieland is kort, maar staat wel op het hoogste duin van het eiland. Kom de vuurtoren bezichtigen en klim naar boven voor een prachtig uitzicht.

open op zondag, woensdag en zaterdag - soms geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 

Frytsjam - Pluktuin bloemen en fruit

twijzel, Friesland  -  Kom in de warme zomermaanden zelf vers fruit en prachtige bloemen plukken bij Frytsjam. Deze fruitkwekerij is één van de grootste biologische fruitverwerkers van Noord-Nederland.

geopend, open op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag - soms geopend op zondag 

Vier een gezellige familiedag met oud-Hollandse spelletjes

sumar, Friesland  -  Aan het Friese Bergumermeer verzamelen families zich voor een gezellige dag samen. Om een rondvaart te maken, bij te kletsen of samen met z'n allen het water in te plonzen van het waterparadijs. En natuurlijk hoort hier lekker eten bij!

elke dag geopend 

Raadhuistoren Harlingen

harlingen, Friesland  -  Eigenwijs staat hij in de drukste winkelstraat van Harlingen, de Voorstraat: de Raadhuistoren. Ooit onderdeel van het stadhuis, nu helemaal op zichzelf.

elke dag geopend 

UITagenda Friesland bezienswaardigheden

UITagenda

Activiteit toevoegenWat te doen? Bekijk de volledige Bezienswaardigheden Friesland UITagendaWat te doen vandaag? Bekijk de tips van de redactie

woensdag

28 juli 2021Op de grens van wad en kwelder op SchiermonnikoogTai chi op De SlotplaatsBZZZ speurtocht De SlotplaatsBlotevoetenpad Drents-Friese WoldBlotevoetenpad Drents-Friese WoldStrandpalenwandelingwoensdag 28 juli 2021

donderdag

29 juli 2021Op de grens van wad en kwelder op SchiermonnikoogKleur je zen op SchiermonnikoogAtelier SchierBlotevoetenpad Drents-Friese WoldBlotevoetenpad Drents-Friese WoldBlotevoetenpad Drents-Friese Wolddonderdag 29 juli 2021

vrijdag

30 juli 2021Op de grens van wad en kwelder op SchiermonnikoogZeehondentocht met Engelsmanplaatlanding (Vriendschap)BZZZ speurtocht De SlotplaatsBosgeheimen voor kleutersBlotevoetenpad Drents-Friese WoldBlotevoetenpad Drents-Friese Woldvrijdag 30 juli 2021

zaterdag

31 juli 2021Yoga op het strandKwelder, Wad en Lepelaars - De Schorren TexelNeem een bosbad op De SlotplaatsBZZZ speurtocht De SlotplaatsStrand en boottochtBlotevoetenpad Drents-Friese Woldzaterdag 31 juli 2021

zondag

1 augustus 2021ZeehondenexperienceJutterstocht op SchiermonnikoogZeehondenexperienceAtelier SchierBZZZ speurtocht De SlotplaatsZeehondenexperiencezondag 1 augustus 2021

maandag

2 augustus 2021Neem een bosbad op De SlotplaatsOp de grens van wad en kwelder op SchiermonnikoogZwischen Salzwiese und WattZeehondentocht met Engelsmanplaatlanding (Vriendschap)Fietstocht met verhalen op Schiermonnikoogjutterstocht in de avondmaandag 2 augustus 2021