1

UITagenda vrouwen

Activiteiten Vrouwen Uitagenda (19)

Orange The World 2023

tijdelijke activiteit den haag centrum, Zuid-Holland, Atrium Den Haag  -  Als onderdeel van Orange the World, de internationale campagne in de strijd tegen geweld tegen vrouwen, is de fototentoonstelling plaatsvinden in het Atrium van Den Haag van 25 november t/m 4 december.

geopend, zaterdag 25 november 2023 t/m maandag 4 december 2023 

Baanbrekers

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, Meterhuis van Westergas  -  Expositie met ruim 10 internationale illustratie iconen uit de begin 20e eeuw, tijdgenoten van Fiep Westendorp. Met een geheel nieuwe kijk reflecteerden en reageerden zij op maatschappelijke kwesties uit die tijd. Allen blijken ze nog even relevant.

geopend, donderdag 5 oktober 2023 t/m zondag 10 december 2023, van 12:00 uur tot 17:30 uur 

Veiligheid van journalisten: De verhalen achter de

tijdelijke activiteit den haag centrum, Zuid-Holland, Atrium Den Haag  -  Van 27 november t/m 15 december 2023 is de tentoonstelling Veiligheid van journalisten: De verhalen achter de gezichten van vrouwelijke journalisten te zien in Atrium Den Haag.

geopend, maandag 27 november 2023 t/m vrijdag 15 december 2023 

Fototentoonstelling: Eva, Sara en Hanna

tijdelijke activiteit amsterdam, Noord-Holland, OBA Oosterdok - Expositieruimte  -  In de fototentoonstelling Eva, Sara en Hanna geeft kunstenaar Caroline Waltman Bijbelse vrouwen een gezicht.

geopend, zaterdag 2 september 2023 t/m zondag 31 december 2023 

Koninklijke Kunst - Wilhelmina en de Haagse School

tijdelijke activiteit gouda, Zuid-Holland, Museum Gouda  -  Een koninklijke tentoonstelling! Dit najaar vertoont Museum Gouda relatief onbekende Haagse School-schilderijen uit de koninklijke verzamelingen in de tentoonstelling Koninklijke Kunst – Wilhelmina en de Haagse School, van 7 oktober t/m 5 mei.

geopend, zaterdag 7 oktober 2023 t/m zondag 5 mei 2024, van 11:00 uur tot 17:00 uur 

Zadelpijn

tijdelijke activiteit haarlem, Noord-Holland, Theater Circus Hakim  -  Eén keer per jaar gaan deze vriendinnen op fietsvakantie in Frankrijk. De vrouwen worstelen ieder met problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 9 december 2023, van 20:15 uur tot 21:45 uur 

Zadelpijn

tijdelijke activiteit haarlem, Noord-Holland, Theater Circus Hakim  -  Eén keer per jaar gaan deze vriendinnen op fietsvakantie in Frankrijk. De vrouwen worstelen ieder met problemen op het gebied van werk, liefde, ziekte of verlies.

vandaag nog gesloten, geopend op zondag 10 december 2023, van 14:30 uur tot 16:00 uur 

Dickens in Daam

tijdelijke activiteit appingedam, Groningen  -  Beleef A Christmas Carol van Dickens op een wel heel bijzondere manier: buiten, in de pittoreske historische Solwerderstraat van Appingedam. Bijzonder straattheater, dat je meeneemt in het bekende verhaal.

vandaag nog gesloten, geopend vrijdag 15 december 2023 t/m zaterdag 16 december 2023 

Dickensfestijn Wintelre

tijdelijke activiteit wintelre, Noord-Brabant, Centrum  -  Welkom bij Dickensfestijn Wintelre! Stap langs de poortwachters door de grote poort naar 150 jaar geleden en ontmoet Scrooge, de bende van Fagin, kwakzalvers, schoorsteenvegers en nog veel meer figuren uit de boeken van Dickens.

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 16 december 2023 t/m zondag 17 december 2023 

Kerstvakantie in het Rijksmuseum van Oudheden

tijdelijke activiteit leiden, Zuid-Holland  -  Kom in de kerstvakantie middeleeuws knutselen en speuren in het jaar 1000. Maak al tekenend wenskaarten in middeleeuwse stijl. Op zondag 7 januari komen er ‘echte’ mensen uit de Middeleeuwen op bezoek. Gratis toegang voor kinderen.

geopend, seizoen: vrijdag 22 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024, van 10:00 uur tot 17:00 uur 

Madam Scrooge door Opera Spanga

tijdelijke activiteit leeuwarden, Friesland, Stadsschouwburg de Harmonie  -  Opera Spanga brengt dit jaar nog een keer de opera Madam Scrooge: een Nederlandstalige Opera gepasseerd op het kerstverhaal van Charles Dickens.

vandaag nog gesloten, geopend donderdag 4 januari 2024 t/m zondag 7 januari 2024 

Her (s)tories

tijdelijke activiteit den haag, Zuid-Holland, Theater aan het Spui  -  De bijzondere en belangrijke voorstelling 𝑯𝒆𝒓 (𝒔)𝒕𝒐𝒓𝒊𝒆𝒔 combineert op unieke wijze informatie en entertainment om de verhalen te vertellen van de vrouwen uit de Hindostaanse migratiegeschiedenis.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 12 januari 2024, 20:00 uur 

De Grens

tijdelijke activiteit heino, Overijssel  -  De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg. Daarin vertelt zangeres en harpiste Ekaterina Levental over haar vlucht uit de voormalige Sovjet Unie. De Grens begint daar waar De Weg eindigt.

vandaag nog gesloten, geopend op zaterdag 13 januari 2024, van 20:30 uur tot 22:00 uur 

2024 IIHF WK ijshockey U18 vrouwen

tijdelijke activiteit heerenveen, Friesland, Thialf  -  Kom jij Nederland aanmoedigen tijdens het WK IJshockey in Thialf? Kinderen tot 12 jaar zijn gratis! Tickets? Ga naar ticketpoint.nl

vandaag nog gesloten, geopend zaterdag 20 januari 2024 t/m zondag 21 januari 2024, van 16:30 uur tot 18:30 uur 

Minnares

tijdelijke activiteit heino, Overijssel  -  Mylou Frencken trekt inspiratie, lering en vermaak uit grote en tragische minnaressen als Madame de Pompadour, Marilyn Monroe, Mata Hari en Monica Lewinsky.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 26 januari 2024, van 20:30 uur tot 22:00 uur 

Musa | Schaakmat

tijdelijke activiteit zaltbommel, Gelderland, SCC de Poorterij  -  Schaakmat is een buitengewoon grappige, intieme, herkenbare, cultuuroverstijgende en soms ook opzienbarende reis door het leven; puur en oprecht cabaret dat je lang bijblijft.

vandaag nog gesloten, geopend op vrijdag 1 maart 2024, van 20:00 uur tot 21:30 uur 

TOP Vrouwen

tijdelijke activiteit venray, Limburg, Schouwburg  -  Deze gloednieuwe vriendinnencomedy, geproduceerd door de makers van de populaire series Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers, neemt je mee op een avontuurlijke reis vol emoties en onthullingen.

vandaag nog gesloten, geopend op woensdag 20 maart 2024, 20:15 uur 

Samen koken bij Kookstudio Delicio

nunspeet, Gelderland  -  Volg een kookworkshop en bereid met elkaar een echte Toscaanse of Veluwse maaltijd bij Kookstudio Delicio. Een heerlijke dag vol creativiteit en culinaire uitspattingen met familie, vrienden of collega's!

Museum van Egmond

egmond aan zee, Noord-Holland  -  In het Museum van Egmond wordt de bezoeker ondergedompeld in de geschiedenis van Egmond en het leven aan zee. Kinderen kunnen hier een museum- en plaatjesquiz volgen.

Lekkeruitwaaien.nl

callantsoog, Noord-Holland  -  Lekkeruitwaaien.nl biedt stoere strandsporten aan tegen een betaalbare prijs. Kom lekker actief uitwaaien!

Leer survivallen met Dutch Bushcraft

raamsdonksveer, Noord-Brabant  -  Bij workshops van Dutch Bushcraft leer je hoe je een goede bivak opzet, wat een goed vuur is en hoe je overleeft in het wild. Oude technieken die je zelf in de praktijk leert brengen!

Dierenpark Prins Hendrik

den bosch, Noord-Brabant  -  Onder de bomen van het Prins Hendrikpark in Den Bosch ligt kinderboerderij Dierenpark Prins Hendrik. Vlak ernaast vind je ook een speeltuintje.

Het Helperzwembad

groningen, Groningen  -  De buurt rondom het Helperzwembad boft met het zwembad dichtbij. Lekker baantjes trekken en leuke zwemfeestjes voor kinderen.

Fundustry RotterdamFundustry Rotterdam

Fundustry Rotterdam

€ 15,- korting per ticket Het licht dimt... je zoekt beschutting achter het vliegtuigwrak of een stapel pallets. De spanning in Fundustry Rotterdam is om te snijden, iedereen houdt zijn adem in! Dit is een uitje voor echte avonturiers, een stoer spel vol spanning en sensatie!