Wat te doen kerken in Noord-Brabant

13 artikelen en reportages kerken in noord-brabant

Binnengluren bij Bossche basiliek

den bosch, Noord-Brabant  -  Den Bosch heeft haar eyecatcher weer terug. De Sint-Janskathedraal verruilde de steigers voor blinkend wit marmer.

Beklim trots van Den Bosch

den bosch, Noord-Brabant  -  Klim 43 meter naar boven en geniet van een prachtig uitzicht vanaf de Sint Janstoren. Den Bosch verrast!

Bourgondisch smullen in de kerk

archief breda, Noord-Brabant  -  Kom naar Breda voor het grootste smulfestijn sinds de Oranje-Nassau's: Bourgondisch Breda in het mooie decor van de Grote Kerk.

Ga naar de kerk nu het nog kan!

archief eindhoven, Noord-Brabant  -  Bezoek de oude kerken van Eindhoven voor de deuren sluiten. De helft van de kerken gaat dicht en krijgt een nieuwe bestemming.

Bellen met een engel

archief den bosch, Noord-Brabant  -  Bellen met een engel? De engel op de Sint Janskathedraal in Den Bosch is bereikbaar.

Den Bosch heeft eyecatcher terug

archief den bosch, Noord-Brabant  -  Eindelijk is het dan zover! De restauratie van de Sint-Janskarhedraal is voltooid en Den Bosch heeft haar eyecatcher terug.

Sint-Jan bijna boven Jan

archief den bosch, Noord-Brabant  -  De restauratie van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zit er bijna op. Het mooiste: je kunt het resultaat amper zien.

Restauratie Gummaruskerk begint

archief wagenberg, Noord-Brabant  -  De restauratie van de Gummaruskerk in Wagenberg gaat volgende maand van start. Eindelijk komt het project van de grond.

Oude Ambachten & Speelgoed Museum

prijsvraag In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum stap je echt even terug in de tijd. Neem een kijkje bij de ouderwetse drogisterij, smidse, slager of andere winkeltjes van vroeger. Op maar liefst 160 plekken in het museum komt het verleden tot leven, inclusief allerlei oude ambachten die live worden...