Uittips van de Redactie Kerken in Noord-Brabant

Bourgondisch smullen in de kerk

breda, Noord-Brabant  -  Kom naar Breda voor het grootste smulfestijn sinds de Oranje-Nassau's: Bourgondisch Breda in het mooie decor van de Grote Kerk.

Ga naar de kerk nu het nog kan!

eindhoven, Noord-Brabant  -  Bezoek de oude kerken van Eindhoven voor de deuren sluiten. De helft van de kerken gaat dicht en krijgt een nieuwe bestemming.

Bellen met een engel

den bosch, Noord-Brabant  -  Bellen met een engel? De engel op de Sint Janskathedraal in Den Bosch is bereikbaar.

Binnengluren bij Bossche basiliek

den bosch, Noord-Brabant  -  Den Bosch heeft haar eyecatcher weer terug. De Sint-Janskathedraal verruilde de steigers voor blinkend wit marmer.

Den Bosch heeft eyecatcher terug

den bosch, Noord-Brabant  -  Eindelijk is het dan zover! De restauratie van de Sint-Janskarhedraal is voltooid en Den Bosch heeft haar eyecatcher terug.

Sint-Jan bijna boven Jan

den bosch, Noord-Brabant  -  De restauratie van de Sint-Janskathedraal in Den Bosch zit er bijna op. Het mooiste: je kunt het resultaat amper zien.

Beklim trots van Den Bosch

den bosch, Noord-Brabant  -  Klim 43 meter naar boven en geniet van een prachtig uitzicht vanaf de Sint Janstoren. Den Bosch verrast!

Restauratie Gummaruskerk begint

wagenberg, Noord-Brabant  -  De restauratie van de Gummaruskerk in Wagenberg gaat volgende maand van start. Eindelijk komt het project van de grond.

Grote Kerk Breda ouder dan gedacht

breda, Noord-Brabant  -  De Grote Kerk van Breda is ouder dan gedacht. Recent onderzoek wijst uit dat de kerk waarschijnlijk al in de twaalfde eeuw gebouwd is.

Win een Klompensafari over het Apeldoorns Kanaal voor vier tot zes personen

prijsvraag Trek de stoute klompen aan en kom klompvaren bij Vadesto Outdoor Adventure. Vaar een leuk parcours over het water in bootjes in de vorm van een reuzenklomp en geniet van een heerlijk Hollands dagje. Peddel rustig het water over of geniet in de schaduw van de overdekte neus van de klomp van een...