Wat te doen cultuur in Zaandam

10 artikelen en reportages cultuur in zaandam

Als Hollander tussen de molens

zaandam, Noord-Holland  -  "You take picture?" Een buslading vol Japanse toeristen kijkt zijn ogen uit. De Zaanse Schans is de Hollandste plek van Holland.

Zaanse pracht door de ogen van Monet

archief zaandam, Noord-Holland  -  "Huizen in alle kleuren, molens bij honderden en verrukkelijke boten." Bekijk wat Monet hiervan vastlegde in het Zaans Museum.

Strijd om Zaanse huisjes hotel

archief zaandam, Noord-Holland  -  Het Inntell Hotel in Zaandam is de inzet in de strijd tussen twee architecten. Zijn de 70 Zaanse huisje het gevolg van plagiaat?

Multicultureel in de Zaanstreek

archief zaandam, Noord-Holland  -  Welke Nederlander droomt er nu niet van verre, exotische oorden? In de Zaanstreek maken bezoekers van het multiculturele festival 'Wereldreis door de Zaanstreek', door verhalen uit India, Angola of Libanon, kennis met de inwoners. Er is echter...

Win 2 kaartjes voor het Vrijheidsmuseum in Groesbeek

prijsvraag In het prachtige groene en heuvelachtige landschap van Groesbeek ligt het Vrijheidsmuseum: dicht bij Duitsland en midden in het gebied van grote operaties aan het Westfront tijdens de Tweede Wereldoorlog. Maak kennis met de verhalen van soldaten en van gewone mensen in ongewone omstandigheden. In...