Ultiem relaxen in Drenthe

Bezoek Beauty- en Kuurinstituut Het Nolderwoud |  
Recensie door

In Het Nolderwoud kom je helemaal tot rust

11 juli 2015 Toerisme Zuidwolde, Drenthe Voordat de sauna's en beautycentra overal als paddenstoelen uit de grond schoten, was Het Nolderwoud voor veel mensen uit heel Nederland al een gevestigde naam. Eigenaar Wilma Fieten startte in 1995 met beautycentrum Het Nolderwoud. "Soms ga ik zelf ook een dagje relaxen in ons instituut, daarna voel ik me als herboren."

Wie het gastenboek doorbladert, durft bijna niets negatiefs meer te zeggen over Het Nolderwoud. De lovende reacties springen van de pagina's: 'we hebben het hier alweer fantastisch gehad' en 'wij komen zeker terug'. Wilma Fieten is trots op haar Beauty- en Kuurinstituut. "We werken al dertien jaar lang hard aan Het Nolderwoud en we hebben een vaste klantenkring uit heel Nederland."

Zodra de badjas aan is, moet het vakantie zijn

Kleinschalig

Wat trekt al die vaste bezoekers steeds weer naar het Drentse Zuidwolde? "De kleinschaligheid", zegt Fieten. Terwijl ze de verschillende behandelkamers laat zien, benadrukt ze keer op keer hoe fijn de gasten het vinden dat ze veel persoonlijke aandacht krijgen. "Dat kan ook alleen maar als je niet te groot wilt zijn. Ik ken beautycomplexen waar mensen op een rijtje worden gelegd. Dan komt er iemand langs met een kwastje om ze in te smeren, gevolgd door een ander voor de massage. Dat soort 'lopendebandwerk' hebben wij hier niet: wie bij ons een arrangement boekt, wordt helemaal verwend."

Ontspan is het sleutelwoord van Het Nolderwoud
Ontspannen en relaxen zijn de sleutelwoorden van Het Nolderwoud. 

Sauna

Het Nolderwoud is veel meer dan alleen een sauna, of alleen een beautycentrum. "Bij ons ligt de nadruk op de heerlijke behandelingen. Daarbij is het natuurlijk lekker om af en toen in de sauna of in het Turks stoombad te zitten." De 'heerlijke behandelingen' waar Wilma Fieten zo enthousiast over vertelt, vinden gretig aftrek. "We zitten ieder weekend helemaal vol." Het Nolderwoud kan ongeveer twintig gasten per dag ontvangen. Zij kunnen bijvoorbeeld één van de sauna-arrangementen kiezen, of een massage-arrangement.

Buiten is het koud, maar in het bubbelbad is het lekker warm!
Buiten is het koud, maar in de whirlpool is het heerlijk warm!

Kamertjes

Wie de auto heeft geparkeerd op de ruime parkeerplaats, wordt bij de receptie vriendelijk onthaald. Na een intake-gesprek wordt duidelijk welke wensen iedere gast heeft. Wilma Fieten laat alle behandelkamers zien. Er zijn solo- en duokamers waar massages en pakkings worden gegeven. Bij een lichaamspakking wordt het hele lichaam ingesmeerd met een verzorgend masker, 'dat reinigt je poriën heel grondig'. In een aantal kamertjes staan indrukwekkende apparaten, zoals een vibrosauna, die het hele lichaam omsluit. Ook is er een hydrojet, een infraroodsauna en een grote whirlpool. De whirlpool staat buiten en is onder alle weersomstandigheden goed te gebruiken. Fieten: "zelfs als het koud is of regent, zit je heerlijk warm in de whirlpool."

Een artikeltje als dit geeft misschien een klein voorproefje van Het Nolderwoud, maar niet veel meer dan een voorproefje. Wie toe is aan een dagje ontspanning, kan het beste zelf de proef op de som nemen en een afspraak maken. Wat langer blijven? Dat kan ook, want Het Nolderwoud heeft ook bungalows te huur. Een kleine waarschuwing voor mensen die Het Nolderwoud eens uit willen proberen: waarschijnlijk blijft het niet bij één keer!

Geniet ook van een dagje wellness!
Foto 1. Heerlijk ontspannen bij Het Nolderwoud.

Laatst gewijzigd: 2015-07-31 14:12:32 · Gepubliceerd: 2008-10-01 13:20:18 - 6467