1

Nijmeegse Vierdaagse start morgen

Extra maatregelen in verband met hitte

Nieuws door

archief oud artikel 19 juli 2010 Sport Nijmegen, Gelderland Blaren, hitte en tientallen kilometers asfalt: het hoort bij de Nijmeegse Vierdaagse. Morgen begint de eerste etappe van de 94e editie.

Update: De organisatie waarschuwt voor de extreme hitte, die de komende dagen wordt verwacht. Wandelaars mogen daarom 's ochtends een uur tot anderhalf uur eerder starten om de hitte te vermijden.

 

Weerman Jules Geirnaerdt vermoedt dat het dinsdag 32 graden Celsius wordt. Het is belangrijk om veel drinken mee te nemen. "Benut de vroege uren om te wandelen", zegt de organisatie.

Extra waterpunten

Toch neemt de organisatie ook veel maatregelen. Op de Dag van Elst, zoals de eerste etappe wordt genoemd, staan er veel extra waterpunten langs de route, waar mensen een verkoelende slok water kunnen nemen. Er is water te vinden bij Slijk-Ewijk, kort voor de dijk van Oosterhout en net voor de Waalbrug in Nijmegen.

45.000 deelnemers

In totaal lopen dit jaar 45.000 wandelaars mee. Toch schreven er 48.435 mensen in, waardoor enkele duizenden geïnteresseerden werden teleurgesteld. De grote vraag is hoeveel van de 45.000 wandelaars vrijdag de eindstreep halen. DagjeWeg.NL komt vrijdag met het verlossende antwoord!

Op zoek naar interessante wandelroutes? DagjeWeg.NL geeft je de beste tips!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 19 juli 2010 - 524

Dit past bij 'Nijmeegse Vierdaagse start morgen'