1

Goedkoopste terrasjes in Nijmegen

Amsterdam duurste terrasstad

Dagje uit in Maastricht Nieuws door

archief oud artikel 21 juli 2010 Toerisme Nijmegen, Gelderland Met het mooie weer is een terrasje pakken een heerlijk uitje. Waar zitten de goedkoopste terrassen en in welke steden tasten toeristen diep in de buidel? Van Spronsen en Partners horeca-advies onderzocht het.

Het horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners voert het terrassenonderzoek sinds 2004 jaarlijks uit op de meest toeristische pleinen en horecagebieden in de 21 grootste steden. Dit jaar steeg de gemiddelde prijs van een rondje met 2,9 procent ten opzichte van 2009 naar € 18,66. De term rondje geldt voor twee fluitjes, twee koffie, twee rosé en twee fris.

Amsterdam duurste terrasstad

Amsterdam kwam voor het zevende jaar op rij als duurste terrasstad uit de bus. Een rondje drank kost hier gemiddeld € 21,15. Nijmegen is het goedkoopst met gemiddeld € 17,48 voor een rondje.

Arnhem flink duurder

In Arnhem was de prijsstijging opvallend, van de achttiende plaats in 2009 schoof deze stad naar de zesde plaats. De prijzen in Maastricht werden daarentegen nauwelijks verhoogd.

Goedkoopste biertje

Het liefst een biertje drinken op het terras? In Amersfoort of Maastricht is een fluitje het goedkoopst met een gemiddelde prijs van € 2,-. Liefhebbers van rosé gaan naar Nijmegen, want hier kost een rosé gemiddeld € 2,70 per glas. In Den Haag is de rosé het duurst: € 3,45.

Goedkope koffie

Gewoon een kopje koffie of een glas fris? Ga dan naar Dordrecht! Het goedkoopste kopje koffie schenken de Dordtenaren. En een glasje fris kost daar ook bijna niks. In Dordrecht, Maastricht en Breda kost een glas fris gemiddeld € 1,98.

Profiteer van lage prijzen op het Maastrichtse terras. Ga een dagje uit in Maastricht!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 21 juli 2010 - 710