Dagje relaxen met deze health & beauty tips

Dagje wellness en sauna |  deel via WhatsApp | Redactioneel door

Toe aan een dagje rust? Ontspan bij deze uitstapjes

18 januari 2015 Toerisme Landelijk Het lijkt wel alsof iedereen het altijd druk heeft en de stress om de haverklap massaal toeslaat. Why? Loop jezelf niet langer voorbij en leer te ontspannen. Deze health en beauty uitstapjes zijn een zetje in de goede richting. Geniet van deze spa's, onontdekte saunaplekjes en rustgevende parels!

Foto 1. Geniet van een dagje pure rust. Zo zit Wellnessresort Veluwse Bron in hartje natuur op de Veluwe. Foto: IWR, Wellnessresort Veluwse Bron.

Veluwse Bron

EMST - Dit resort is eerder een wellnessdorp te noemen. Niet zo gek dus dat Wellnessresort Veluwse Bron het grootste wellnessresort van Nederland is. Geniet hier in het Oosters badhuis met hamam, relax in een ware gletsjergrot, dompel je onder in een zwembad van natuursteen en geniet van allerlei soorten sauna's en kruidenbaden. Door de ligging midden in de Gelderse natuur is het resort extra ontspannend. Leuk: er is zelfs een wildobservatiesauna. In deze sauna kijk je uit over een groot meer, met aalscholvers en ander wild. Met wat geluk kun je aan de oever zelfs reeën zien.

Het Nolderwoud

ZUIDWOLDE - Nog zo'n ontspannen plekje in de natuur. Verscholen in de Drentse bossen ligt Beauty- en kuurinstituut Het Nolderwoud. Het Nolderwoud is veel meer dan een sauna of een beautycentrum alleen. De nadruk ligt hier op heerlijke behandelingen. Daarbij is het natuurlijk lekker om af en toen in de sauna of in het Turks stoombad te zitten, maar het hart van Het Nolderwoud zit 'm in mensen verwennen en "me-time" te geven. Je hebt hier dan ook allerlei specifieke arrangementen waar je uit kunt kiezen. Let op: het dragen van badkleding is hier verplicht. Alleen in een privé-sauna hoef je hier geen badkleding te dragen.

Elysium

BLEISWIJK - Tientallen verschillende sauna's, binnen- en buitenzwembaden, een zoutwaterbad in de openlucht, kruidenbaden en sprookjesachtige vibes. In Elysium baad je in weelderige luxe. Gelegen in een prachtig natuurgebied, vlakbij Rotterdam, geniet je hier van totale ontspanning. Geen wonder dus dat Elysium al meerdere keren is uitgeroepen tot beste wellnessresort van de provincie. Ze spreken hier niet van arrangementen of behandelingen, maar van rituelen. Voor de ietwat awkward mensen onder ons erg fijn: er zijn ook do-it-yourself-rituelen te boeken.

Sanadome Spa

NIJMEGEN - Voor wie niet van zweterige sauna's houdt maar lekker wil poedelen in allerlei verschillende baden, is Sanadome Hotel & Spa Nijmegen een perfecte bestemming. Kom tot rust in het grote buitenbad met whirlpools, massagedouches en massageligbanken. Het buitenbad is gevuld met puur en verkwikkend water uit eigen bron. Ook zijn er verschillende kruidenbaden waar je je heerlijk in kunt onderdompelen. Elk bad heeft weer een andere tintelende kracht en werking. Let op: in Sanadome Spa is het dragen van badkleding verplicht.

Koan Float

AMSTERDAM - Een dagje lekker floaten klinkt misschien zweverig, maar dat is dan ook precies de bedoeling. Ervaar hoe het is om gewichtloos in water te drijven bij Koan Float. Je drijft in een cabine vol extreem zout water, waardoor je je gewichtloos voelt en je lichaam compleet kan ontspannen. Het immuunsysteem wordt hierdoor ook nog eens versterkt, het zorgt voor efficiënt herstel van blessures en floaten is een geweldig medicijn tegen stress. Koan Float biedt ook massages voorafgaand of na je floatsessie. Lekker!

Ook leuk

Foto 2. Gun jezelf een dagje wellness en kom tot rust. Foto: IWR, Wellnessresort de Veluwse Bron.

Laatst gewijzigd: 2020-10-15 17:30:29 · Gepubliceerd: 18 januari 2015 - 10185