Dagje relaxen met deze health & beauty tips

Toe aan een dagje rust? Ontspan bij deze uitstapjes

Dagje wellness en sauna Redactioneel door
Foto 1. Geniet van een dagje pure rust. Zo heeft Wellnessresort de Waterlelie niet alleen heerlijke sauna's en behandelingen, maar ook allemaal fijne relaxplekken. Zoals in de ruime tuin met openluchtbad. Foto: Wellnessresort de Waterlelie © Dirk van der Plas

1 februari 2022 Toerisme Landelijk Het lijkt wel alsof iedereen het altijd druk heeft en de stress om de haverklap massaal toeslaat. Why? Loop jezelf niet langer voorbij en leer te ontspannen. Deze health en beauty uitstapjes zijn een zetje in de goede richting. Geniet van deze spa's, onontdekte saunaplekjes en rustgevende parels!

De Heuvelrug

VEENENDAAL - Aan de rand van Gelderland en Utrecht vind je in een gezellige boerderij Sauna de Heuvelrug. De rieten daken van de boerderij, de rustieke blokhutten waar je een aantal van de sauna's in vindt en de groene buitenruimte brengen je meteen in de stemming voor een heerlijk dagje bijkomen. Voel je huid ontspannen en je longen opengaan in één van de sauna's, waaronder de zoutsteensauna en de sauna met een aquarium vol tropische zoutwatervissen. Relax in het warme water van de kruidentempel. Geniet van een luxe hamam massage in het Ottomaanse badhuis en dompel je onder in het zwembad.

Heb je er moeite mee om je te ontspannen met allemaal onbekenden om je heen? Bezoek dan een privésauna!

Het Nolderwoud

ZUIDWOLDE - Nog zo'n ontspannen plekje in de natuur. Verscholen in de Drentse bossen ligt Beauty- en kuurinstituut Het Nolderwoud. Het Nolderwoud is veel meer dan een sauna of een beautycentrum alleen. De nadruk ligt hier op heerlijke behandelingen en er is zelfs een kapper. Daarbij is het natuurlijk lekker om af en toen in de sauna te zitten, maar het hart van Het Nolderwoud zit 'm in mensen verwennen en 'me-time' te geven. Je hebt hier dan ook allerlei specifieke arrangementen waar je uit kunt kiezen. Let op: het dragen van badkleding is hier verplicht. Alleen in een privé-sauna hoef je hier geen badkleding te dragen.

Elysium

BLEISWIJK - Tientallen verschillende sauna's, binnen- en buitenzwembaden, een zoutwaterbad in de openlucht, kruidenbaden en sprookjesachtige vibes. In Elysium baad je in weelderige luxe. Gelegen in een prachtig natuurgebied, vlak bij Rotterdam, geniet je hier van totale ontspanning. Geen wonder dus dat Elysium al meerdere keren is uitgeroepen tot beste wellnessresort van de provincie. Ze spreken hier niet van arrangementen of behandelingen, maar van rituelen. Voor de ietwat awkward mensen onder ons erg fijn: er zijn ook do-it-yourself-rituelen te boeken.

De Waterlelie

ZEVENHUIZEN - Wellnessresort de Waterlelie is één van de groenste resorts in Nederland en de eerste met een Green Keycertificaat. In de riante tuin met een groot buitenbad, vijver met waterlelies, bubbelbaden, een koelplein met waterval om onder te staan, hangmatten en ligbedden kom je helemaal tot rust. Elke sauna van de Waterlelie heeft weer een andere tintelende kracht en werking en vanuit de Panorama sauna geniet je ook nog eens van een fraai uitzicht over de tuin. Een lekkere behandeling of massage maakt je verwendag helemaal compleet.

Koan Float

AMSTERDAM - Een dagje lekker floaten klinkt misschien zweverig, maar dat is dan ook precies de bedoeling. Ervaar hoe het is om gewichtloos in water te drijven bij Koan Float. Je drijft in een cabine vol extreem zout water, waardoor je je gewichtloos voelt en je lichaam compleet kan ontspannen. Het immuunsysteem wordt hierdoor ook nog eens versterkt, het zorgt voor efficiënt herstel van blessures en floaten is een geweldig medicijn tegen stress. Koan Float biedt ook massages voorafgaand of na je floatsessie. Lekker!

Ook leuk

Foto 2. Gun jezelf een dagje wellness en kom tot rust. Foto: Wellnessresort de Waterlelie © Dirk van der Plas

Laatst gewijzigd: 2022-02-01 15:30:51 · Gepubliceerd: 1 februari 2022 - 13100