1

Meest gastvrije stad 2010: 's-Hertogenbosch

Bezoekers voelen zich welkom in Brabantse hoofdstad

Dagje uit Nijmegen Nieuws door

archief oud artikel 14 oktober 2010 Toerisme Den Bosch, Noord-Brabant Voor een gastvrij onthaal moet je naar 's-Hertogenbosch. De Brabantse hoofdstad kreeg van het publiek de titel Meest Gastvrije Stad 2010. In de 21 grootste steden van Nederland onderzocht VVV Nederland samen met Van Spronsen & Partners horeca-advies deze zomer de gastvrijheid.

Haarlem, Breda, Maastricht en Nijmegen hebben dit jaar het nakijken. Bezoekers van de 21 grootste steden van Nederland oordeelden over de gastvrijheid en verkozen 's-Hertogenbosch als Meest Gastvrije Stad 2010. De stad scoorde goed op het gebied van horeca, door de diversiteit van het restaurant- en caféaanbod. Vanmiddag nam burgemeester Rombouts de titel in ontvangst.

Titel binnenhalen

De burgemeester dankte de bewoners: "We hebben de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in ons toeristisch product en blijven dat de komende jaren ook doen. Maar een titel binnenhalen doe je niet alleen. Dat kan alleen dankzij de mensen die zich dagelijks in hotels, cafés, restaurants, musea en bij rondvaarten en rondleidingen met hart en ziel inzetten om de gasten in onze stad te ontvangen."

Onderzoek

Sinds 2009 onderzoekt VVV Nederland ieder jaar samen met Van Spronsen & Partners horeca-advies de gastvrijheid in de 21 grootste steden. Per stad zijn 381 enquêtes afgenomen. Vorig jaar won Haarlem de publieksprijs.

Test zelf de gastvrijheid van de steden en vind een leuke stedentrip op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 oktober 2010 - 684