Wie zoet is, krijgt lekkers: heerlijk originele cadeaus

Maak iemand blij met een onverwacht geschenk

Culinaire uitstapjes   Nieuws door
Foto 1. Verwen jezelf met een heerlijke workshop en maak meteen iets lekkers voor een ander! Of geef een workshop cadeau. De vrolijke workshops van Choco Loca bijvoorbeeld. Het kan al vanaf twee personen, of online! Foto: Choco Loca

19 november 2021 Cultuur Landelijk Bij Sinterklaas en Kerst hoort lekker eten, veel gezelligheid en quality time met elkaar. DagjeWeg.NL vond 5 overheerlijke cadeaus die hier helemaal bij passen. Om je vingers bij af te likken!

Cupcakes versieren

AMERSFOORT - Een plak cake is lekker, maar niet zo bijzonder. Proef de trend van het moment en ga cupcakes versieren. Tijdens een workshop bij Theefeestje is het twee en een half uur lang kliederen met beslag en mooie decoraties, zodat je met vijf overheerlijke cupcakes in een taartdoos de deur uit kan. Roosjes, hartjes, vlinders of een kerstboom: alles kan, als het maar op het cakeje past. En natuurlijk word je professioneel begeleid, zodat het resultaat mooi én lekker is. De workshops boek je voor je eigen veilige groepje. Leuk om te geven als je nog een Sinterklaascadeau zoekt. Of om zelf te doen en iets speciaals onder de kerstboom te maken.

Kosten: € 32,50 per persoon. Een workshop taart decoreren kan ook, of chocola maken. Mmmmmm! Of ga voor een workshop at home. Tip: ze hebben ook ouder-kind workshops, een fantastisch cadeau om aan je (klein)kind te geven als uitstapje speciaal voor jullie samen.

High tea en bootje varen in Giethoorn

GIETHOORN - De voorpret begint al aan land: met speculaas en een warm drankje. Stap daarna in de fluisterstille rondvaartboot van De Rietstulp en ontdek Giethoorn vanaf het water! Terwijl de iconische bruggetjes en historische boerderijen aan je voorbij glijden, vertelt een enthousiaste gids je alle verhalen over dit Venetië van het noorden. De tafel staat al prachtig gedekt als jullie terugkomen in restaurant De Rietstulp. Terwijl je nipt aan een heerlijke thee staan voor je neus de high tea klassiekers als sandwiches, scones en verschillende gebakjes naar je te lonken. Een bijzonder cadeau voor een date, een moeder-dochteruitje, een reünie met vrienden en vriendinnen of een uitje met het hele gezin. Kosten € 37,00 per persoon, kinderen € 23,00. Of koop met korting tickets voor een rondvaart, inclusief iets te drinken en appelgebak met slagroom.

Chocoladefeest

DEN BOSCH - Chocoladeletters, chocolademuizen, chocolade kerstkransjes; in december kunnen chocoladeliefhebbers hun lol niet op. Liever zelf aan de slag met chocola? Volg dan eens de workshop Choco Happy Day bij Choco Loca: bonbons maken, chocolademasker op en fonduen met chocola. Dit is geen workshop maar een chocoladefeestje! Duik samen met je vrienden en vriendinnen of met het gezin de kleurige workshopruimte in om de heerlijkste truffels en bonbons op tafel te toveren. Een beetje knoeien is niet erg, want wie wil niet van die heerlijke vingers vol druipende chocola aflikken? En natuurlijk mag je alles wat je hebt geleerd en gemaakt mee naar huis nemen. Kosten: € 42,00 per persoon. Ben je met minder dan zes personen - bijvoorbeeld gezellig met z'n tweetjes - ga dan voor de de Bossche Bol Speed van 1 uur, iedere dag om 11:00 uur voor € 26,50 per persoon. Liever niet op stap, kies dan een van de overheerlijke online workshops!

Tochtje met de Pannenkoekenboot

NIJMEGEN - Zie ginds komt de Pannenkoekenboot! Tijdens een tochtje met Pannenkoekenboot Nijmegen worden de pepernoten en kerstkransjes ingeruild voor smakelijke pannenkoeken. En goed nieuws: die mag je onbeperkt eten. Versier ze met kaas, ham, vruchtjes, jam of snoep en smul tot ze je naar huis kunnen rollen. Eerst nog even de Waal afvaren en genieten van het mooie uitzicht, dus pas op dat je niet zeeziek wordt. Tickets aan de kassa € 21,50 per persoon, kinderen € 16,50. Online bestellen is goedkoper.

Ontspannen én lekker eten

ALMELO - Het heerlijk avondje nadert en de spanning stijgt. Geniet tussen de kerstdrukte door van welverdiende ontspanning een nachtje in het zwem- en saunaparadijs van Preston Palace. Lekker bubbelen, heerlijk warm in de sauna en een kleurtje opdoen onder één van de zonnehemels. Stress en vermoeidheid verdwijnen als sneeuw voor de zon. En begint het buikje te rommelen? In Preston Palace mag je onbeperkt genieten van koffie, thee, frisdranken en vers fruit. Ook diner en ontbijt zijn inbegrepen. Dat is nog eens een leuk cadeau! Kosten: vanaf € 62,00 per persoon per nacht.

Foto 2. Geniet onbeperkt van de lekkerste pannenkoeken tijdens een rondvaart over de Waal. Foto: Pannenkoekenboot Nijmegen
Foto 3. Maak een lekker cadeau voor een ander tijdens een heerlijke workshop. Of geef een workshop cadeau. Foto: Choco Loca

Laatst gewijzigd: 2022-11-26 22:53:08 · Gepubliceerd: 2010-11-18 09:58:16 - 1749