Rennen naar een Fries hotel

Reserveer een hotel in Leeuwarden |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Run op hotels door geruchten #elfstedentocht

23 december 2010 Toerisme Leeuwarden, Friesland Het vriest al een tijdje in ons land en iedereen weet wat dat betekent. Een winter lang koortsachtig afvragen: komt 'ie er wel of komt 'ie er niet? De Elfstedenkoorts verhit de wangetjes van Nederland en de Friese hotels krijgen aanvraag na aanvraag.

Harry Otten, directeur van MeteoConsult, deed deze week een voorspelling. Volgende week zou de Elfstedentocht van start kunnen. Deze en andere geruchten brengt de hoofden van schaatsliefhebbers op hol. Veel van hen nemen het risico niet en gaan nu alvast op zoek naar een hotelkamer in en om Leeuwarden. Een woordvoerder van Friesland Marketing constateert dat er veel online gezocht wordt naar hotelkamers in de buurt. Dit zei hij in Trouw.

Hotels

Schaatsfans bellen massaal naar het WTC Hotel in Leeuwarden, maar worden helaas afgewezen. Als er een Elfstedentocht komt dan wordt dit hotel ingericht voor de pers. Het Eden Oranje Hotel en Hotel Post Plaza werken met een wachtlijst, omdat het nog niet zeker is of de Elfstedentocht doorgaat en zo ja, wanneer.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-12-23 16:36:26 - 301