Funshoppen in Leeuwarden

Dagje uit Leeuwarden |  
Reportage door

De leukste winkelstraatjes van Leeuwarden #shoppen

11 juli 2014 Toerisme Leeuwarden, Friesland Het allerleukste winkelstraatje van Nederland, die vind je niet in Amsterdam, Den Haag of Utrecht. Nee, volgens NL Streets zijn shoppers op het beste plek in Leeuwarden. De Kleine Kerkstraat werd in 2010 bijvoorbeeld verkozen tot de leukste winkelstraat. Tijd om de portemonnee en de big shopper uit de kast te trekken voor een dagje winkelen in Leeuwarden!

Voor de noorderlingen is Leeuwarden een bekende bestemming voor een dagje winkelen. Maar ook voor de rest van shoppend Nederland is de Friese hoofdstad een aangename verrassing! Het leukste winkelstraatje vind je namelijk midden in Leeuwarden. Gezellige winkeltjes, terrasjes aan het water en het treinstation is vlakbij. Niets houdt je tegen om eens naar het noorden van het land te reizen.


Shoppen in Leeuwarden weergeven op een grotere kaart

Kleine Kerkstraat

Volgens de website Nlstreets hebben de Leeuwarders het leukste winkelstraatje binnen hun stadsgrenzen. De Kleine Kerkstraat ontving in 2010 vol trots de titel Leukste winkelstraat. Een goede aanleiding om eens een dagje naar Leeuwarden te gaan. Al bij de eerste stappen in het kleine straatje, valt de verscheidenheid aan winkels ons op. Zo is alles voor een lekker bakje koffie te koop bij Kaldi koffie & thee en sla je bij Bellini bijzondere delicatessen in. Zoals een wijntje, pasta's en een lekker kaasje. Daar begint het weekend goed mee! Ook vinden we in de Kleine Kerkstraat diverse damesboetiekjes. Het zonnetje schijnt al lekker en we wandelen de Kleine Kerkstraat uit de Nieuwestad in.

Eten en drinken

Voor een hapje en een drankje kun je op de Nieuwestad terecht. Vandaag maken een aantal straatmuzikanten de zomerse dag compleet en de terrasjes stromen vol. Het liefst zetten we nu een zonnebril op en nestelen ons met een biertje, wijntje of ijsthee op één van de terrasjes aan de gracht. Zoals bij De Dikke van Dale, één van de zaken waar je een zomerdag met gemak doorbrengt. Of zoek een plaatsje bij Fire Café of het Stadscafé Eten & Drinken. Ook een paar straten verder, bij Grand Café Onder de Kelders, zit je heerlijk aan het water.

Sint Jakobsstraat

Vanaf de Nieuwestad slaan we af richting de Sint Jacobsstraat. Het is niet zonder reden dat we dit kleine winkelstraatje opzoeken. De Sint Jacobsstraat gooide namelijk ook hoge ogen in de verkiezing van de Leukste Winkelstraat 2010. Ook dit is maar een klein straatje, maar herbergt net als de Kleine Kerkstraat veel aparte winkeltjes. Helemaal apart is, zoals de naam al zegt, Frappant. In deze winkel vind je voor iedereen een mooi cadeautje, in kleur en design! Ook wandklokken en horloges zijn hier te koop. Een mooie damesmodezaak vind je hier ook, namelijk Van Gunst met echte kwaliteitskleding.

Winkelen

Naast deze kleine winkelstraatjes en de vele terrasjes heeft Leeuwarden nog meer voor ons in petto. Langs de andere kant van de gracht op de Nieuwestad zijn de grotere winkelketens vertegenwoordigd. Ook de Wirdumerdijk staat er vol mee, zodat het winkelend publiek ook de bekende winkels niet hoeft mis te lopen. De Voorstreek en de Oosterstraten zijn iets minder standaard en verrassen ons met een spellenspeciaalzaak en scandinavian design.

Nieuw Zaailand

Voordat we terug wandelen naar het station stoppen we even bij Nieuw Zaailand. Winkels, terrassen en moderne appartementen geven de binnenstad van Leeuwarden een nieuwe impuls. Ook het Fries Museum heeft hier een nieuw onderkomen. En helemaal fijn voor de winkelende toerist: door de pas geopende parkeergarage Zaailand zijn er 100 extra parkeerplaatsen bij gekomen. Alle ruimte om de Fryske hoofdstad eens te ontdekken!

Extra pluspunten Leeuwarden

  • Vlakbij het station.
  • 4 parkeergarages, waar je al voor 2,50 euro per dag kunt parkeren.
Foto 1. Lunchen op de Kelders, Leeuwarden.
Foto 2. Leukste winkelstraat in Leeuwarden: Kleine Kerkstraat.
Foto 3. Terrasje pakken.
Foto 4. Winkelen in de historische binnenstad.
Foto 5. Ook 's avonds is er genoeg te doen in Leeuwarden.
Foto 6. Cultureel aanbod: Fries Museum.

Laatst gewijzigd: 2018-10-09 17:47:58 · Gepubliceerd: 2011-04-26 12:31:30 - 21646