Op stap met de hond

Bij deze uitstapjes is je trouwe viervoeter wél welkom

Hondvriendelijke uitstapjes Redactioneel door
Foto 1. Neem je hond mee met een dagje uit. Kwispelende staartjes gegarandeerd! Foto: Unsplash License © Jon Lever

5 mei 2023 bijgewerkt: 3 mei 2024 Toerisme Landelijk Wil je graag een dagje uit maar wil je je trouwe viervoeter niet thuislaten? Geen zorgen! Er zijn genoeg uitstapjes waarbij je hond gewoon mee naar binnen mag. Wij zetten de leukste hondvriendelijke uitjes op een rij.

Avonturenpark Hellendoorn

HELLENDOORN - Veel attractieparken staan honden niet toe. Maar in Avonturenpark Hellendoorn zijn zowel baasje als hond van harte welkom, zolang de hond aangelijnd is. Ook voor de hond moet je een ticket kopen van € 2,-. De attracties, shows en Aquaventura Slidepark zijn verboden terrein, dit geldt ook voor hulphonden.

Voor alle uitjes geldt dat de hond kort aangelijnd moet zijn, tenzij anders is aangegeven. Daarnaast moeten de baasjes zelf op hun hond letten en eventuele rommel opruimen.

Attractiepark Slagharen

SLAGHAREN - Ook bij Attractiepark Slagharen is je kwispelende vriend aangelijnd welkom. Er geldt geen toeslag. Honden zijn niet toegestaan in de attracties, shows, restaurants en winkels. Je moet wel zelf opruimzakjes meenemen voor als de hond zijn behoefte doet.

Julianatoren

APELDOORN - Zoek je iets in de omgeving van Apeldoorn, dan is Julianatoren een prima idee. Dit familiepark beschikt niet alleen over aparte uitlaatplekken, maar heeft ook eigen hondenbarren met vers water. Bij de entree krijgt het baasje een honden-infobrief en een gratis hondenschepje. Alleen bij het Jul & Julia Theater en de attracties moet je viervoeter even buiten wachten.

Sprookjeswonderland

ENKHUIZEN - Betover jezelf en je trouwe maatje in het Sprookjeswonderland in Enkhuizen. Op voorwaarde dat de hond is aangelijnd en zich een beetje goed gedraagt rondom spelende kinderen, mag hij genieten van het hele park. Inclusief de enorme wandeltuin! Ongelukjes uiteraard zelf opruimen. Alleen de kinderboerderij is verboden gebied, zodat de andere dieren daar rustig kunnen genieten.

DierenPark Amersfoort

AMERSFOORT - Attractieparken zijn leuk, maar wat dacht je van een dagje naar de dierentuin met je hond? DierenPark Amersfoort laat je hond graag kennismaken met olifanten, chimpansees, flamingo's en andere exotische dieren. Je hond mag niet mee naar De Nacht, Honderdduizend Dierenhuis, het Schildpaddenhuis, het binnenverblijf van de neushoorns, het Snavelrijk, binnen bij het Rijk der Reuzen, het Apeneiland en de Prairie, maar heeft voor de rest overal toegang.

Ouwehands Dierenpark Rhenen

RHENEN - Neem de hond mee naar zijn voorouders, de wolf. Dat kan in Ouwehands Dierenpark Rhenen. De hond mag niet mee naar Het Wad, de kinderboerderij, de Theatertent en de foodcounters van alle restaurants, maar heeft voor de rest overal toegang. De entree per hond is € 5,50 met uitzondering voor hulphonden. Je krijgt een opruimzakje én hondenkoekje van het park.

De Tuinen van Appeltern

APPELTERN - Heb je je hond al uitgelaten? Dan is hij van harte welkom in De Tuinen van Appeltern. De tuinen lenen zich uitstekend voor een lekkere wandeling met je aangelijnde vriend. Neem wel zelf een drinkbak mee, want drinken uit de vijvers is geen aanrader. Mocht je hond wel zijn behoefte in het park doen, ruim het dan eventjes op.

Foto 2. Kom mee op avontuur! Foto: Unsplash License © Ignacio Amenábar

Laatst gewijzigd: 2024-05-03 21:04:15 · Gepubliceerd: 5 mei 2023 - 100725