Dagje Amersfoort: de leukste uitstapjes en bezienswaardigheden

Proef geitenkaas, bezoek een museum en ga op pad met een step

Dagje Amersfoort   Redactioneel door
Foto 1. Aanrader: ontdek alles over Mondriaan in het Mondriaanhuis in het mooie Amersfoort. Foto: Mondriaanhuis © Wil Groenhuijsen.

11 juli 2018 Cultuur Amersfoort, Utrecht Of het nou regent of dat de zon schijnt, een dagje Amersfoort is altijd leuk! Step langs de middeleeuwse grachten of bezoek het geboortehuis van de bekende schilder Mondriaan. Aapjes kijken doe je natuurlijk in DierenPark Amersfoort en als het echt lekker weer is neem je een duik in Bosbad Amersfoort. Veel plezier!

Cultuur

De bekende schilder Pieter Mondriaan is geboren in Amersfoort. Zijn levensverhaal vind je terug in het Mondriaanhuis. Vroeger was hier vooral veel constructieve kunst te zien, zwarte lijnen en rood, geel en blauw. In 2009 is het museum verbouwd en is er van alles te zien wat met Pieter Mondriaan te maken heeft. Een spannende ontdekkingstocht beleef je in het Caveleriemuseum. Dit museum bevindt zich op het terrein van een legerkazerne en dat maakt een bezoekje uniek. In het museum leer je alles over de paardentijd en de periode van machines en rupsbanden. Midden in de historische binnenstad van Amersfoort staat Museum Flehite. Hier zie je alles wat iets te maken heeft met Amersfoort, uit een ver verleden of van kort geleden. Kunsthal KAde blijft vernieuwen. In dit museum zijn namelijk geen permanente tentoonstellingen te zien, maar verrast telkens weer met werken in bruikleen.

Kids

Aapjes kijken verveelt nooit! Kom daarom tijdens een dagje Amersfoort ook naar DierenPark Amersfoort. Bekijk bavianen en Siberische tijgers in de Stad der Oudheid, speel in één van de speeltuinen, en sta oog in oog met fascinerende vogelspinnen, lenige boa constrictors en indrukwekkende baardagamen. In Monkeytown ben je zelf een aapje. In dit speelparadijs zijn gigantische klim en klautertoestellen, vol uitdagende tunnels en geheime gangetjes en natuurlijk de bekende ballenbakken, superlego, trampolines en luchtkussens. Bijkomen van dit avontuur doe je met een lekker frietje.

Actief

Ook de omgeving van Amersfoort is prachtig. Maak eens een ritje met de Fietsboot Eemlijn. De Fietsboot combineert het actieve fietsen met een relaxte boottocht. De boot vaart door het Eemland, langs Amersfoort, Soest, Baarn en Spakenburg. Daarna mag je zelf weer terugfietsen. Onderweg vertelt een bemanningslid van alles over de omgeving. In het centrum van Amersfoort is fietsen verboden en parkeren is duur. Verken daarom de binnenstad van Amersfoort met de step! Geniet van de grachtengordel, de rijke geschiedenis en de unieke architectuur. Maar het kan nog gekker... Niet alleen in India rijden tuktuk's, ook in Amersfoort rijdt deze driewieler vrolijk rond. Huur de leuke cabriolet uitvoering van de City Tuk, gooi het dak eraf en laat die haren lekker wapperen!

Natuur

Amersfoort ligt in het midden van Nederland, maar ondanks dat is er toch ook genoeg natuur te vinden. Omsloten door Nijkerk, Amersfoort en Huizen ligt het Nationaal Landschap Arkemheen - Eemland. Weidevogels in het land, grazende koeien in de wei, eindeloze vergezichten en bloeiende pinksterbloemen aan sloot! Prachtig toch? Aan de rand van Amersfoort, midden in de bossen, ligt Bosbad Amersfoort. Het openlucht zwembad heeft een diep en twee ondiepe gedeelten, met glijbanen, een duikplank, speeleilanden en waterspuiters. Genieten van de zon doe je op de grote ligweide. Verbrand je snel? Verstop je onder de bomen en doe een dutje in een hangmat. Wil je het boerenleven combineren met een leuke activiteit? Dan is een bezoekje aan Geitenboerderij Breevoort een leuk idee. Proef de lekkerste geitenkaas, of doe mee met zeskamp of een ander boeren buitenspel. Ook organiseert de boerderij wijn- en geitenkaasproeverijen.

Hotels

Na één dag nog geen genoeg van Amersfoort? Blijf er dan overnachten! Er zijn genoeg leuke hotels voor één, twee of misschien wel drie gezellige nachten. Midden in het centrum vind je De Tabaksplant. Het hotel bevindt zich een sfeervol 17e-eeuws pand, biedt ook genoeg moderne faciliteiten. Vooral het ontbijt in de bijzondere ontbijtzaal is iets wat je niet gaat vergeten. Vlakbij de A1 vind je het Van der Valk Hotel Amersfoort. Het centrum is nog geen tien minuten rijden vanaf het hotel. In het hele hotel kun je gebruik maken van gratis WiFi. Er zijn nog veel meer leuke hotels in Amersfoort!

Ga een dagje naar Amersfoort en gebruik dit artikel als gids!
Foto 2. Hartstikke leuk voor het hele gezin tijdens een dagje in de Keistad: DierenPark Amersfoort. Foto: DierenPark Amersfoort.

Laatst gewijzigd: 2022-01-17 16:54:42 · Gepubliceerd: 2011-08-09 11:14:52 - 27189