1

Alle hens aan dek

Scheepvaartmuseum gaat na vier jaar weer open

Scheepvaartmuseum Nieuws door

archief oud artikel 27 september 2011 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Zonder zee geen Nederland, dat wordt duidelijk in het vernieuwde Scheepvaartmuseum. Na een renovatie van bijna vier jaar is het museum klaar voor een nieuwe toekomst.

Zondag 2 oktober gaat het Scheepvaartmuseum weer open. De afgelopen vier jaar is er hard gewerkt om het museum, dat enigszins stoffig en een tikkeltje saai was, om te toveren in een fris en modern paleisje. En dit is groot aangepakt, want de verbouwing heeft 58 miljoen euro gekost, vertelt directeur Willem Bijleveld aan de NOS.

In dertien tentoonstellingen laat het museum de geschiedenis van de scheepvaart zien. De liefhebbers kunnen hun hart ophalen in zeven objecttentoonstellingen, in de oostvleugel van het gebouw. Schilderijen, globes, schepen en servies worden hier tentoongesteld. Nieuw is de westvleugel, die speciaal voor kinderen bedoeld is. In de Walvissententoonstelling wanen ze zich binnenin een blauwe vinvis. De Gouden Eeuw wordt uitgelegd aan de hand van filmpjes met echte acteurs en via internet stellen ze hun eigen tentoonstelling samen.

De verbouwing heeft 58 miljoen euro gekost

Attractie

In de noordvleugel staat een attractie die je eerder in een pretpark verwacht dan in een museum. In 'De Zeereis' leert de bezoeker alles over de voorbereidingen van een zeereis in de tijd van Michiel de Ruyter, en maakt hij een storm op zee mee.

Laatst gewijzigd: 2011-09-27 08:33:24 · Gepubliceerd: 27 september 2011 - 287