1

Terug naar het oude Rome

Leuke activiteiten in het Thermenmuseum

Thermenmuseum Nieuws door

archief oud artikel 27 december 2011 Cultuur Heerlen, Limburg In de kerstvakantie ga je in het Thermenmuseum terug naar het oude Rome. Er is een Romeinse familietocht, er zijn Romeinse spellen en er is een mooie winterse wandeling langs de Romeinse weg.

Tijdens de kerstvakantie is er van alles te doen in het Thermenmuseum. Als je met de hele familie komt, is de familiespeurtocht een echte aanrader. Aan de hand van de speurtocht nemen de Romeinse kinderen Claudia en Flavius je mee op reis over een Romeinse weg. Iedereen wordt uitgedaagd met opdrachten in grote rieten manden. Leuk voor jong en oud! Ook is er een winterse Romeinse wandeling door het prachtige Limburgse landschap. Vanuit Heerlen loop of fiets je naar Voerendaal, waar restanten van een Romeinse villa zijn gevonden.

Thermenmuseum

In het Thermenmuseum staat het Romeinse badhuis centraal, met een oppervlakte van 250 vierkante meter. Naast het badhuis zijn er ook archeologische vondsten uit de Romeinse tijd uit Heerlen en haar directe omgeving te vinden. Het Thermenmuseum laat de Romeinse geschiedenis herbeleven!

In Voerendaal zijn restanten van een Romeinse villa gevonden

Laatst gewijzigd: 2011-12-22 11:57:51 · Gepubliceerd: 27 december 2011 - 300