1

Verboden toegang voor volwassenen

MuseumgoudA krijgt kindermuseum

MuseumgoudA Nieuws door

archief oud artikel 19 januari 2012 Cultuur Gouda, Zuid-Holland Het is verboden voor volwassenen in het KindermuseumRuim1op10. Dit museum is namelijk speciaal voor kinderen. Hier ga je aan de slag met een eigen tentoonstelling!

Morgen wordt het KindermuseumRuim1op10 geopend! Dit museum is eigenlijk een soort atelier in museumgoudA. Je begint met een tocht door museumgoudA, daarna ga je het atelier in samen met een beeldend kunstenaar. Hier maak je hele kleine kunstwerken. Zo klein dat ze passen in de mini-versie van de museumzaal het Ruim van museumgouA. Bekijk het filmpje en je snapt precies wat de bedoeling is! De werken zijn daarna digitaal te bewonderen op de website www.kindermuseumruim1op10.nl.

Voor volwassenen

Voor volwassenen is er ook genoeg te doen in museumgoudA. Vooral de tentoonstelling Schetsen van Schoonheid is een echte aanrader! Hier zie je de ontwerptekeningen van de beroemde Goudse Glazen. Die lagen zeven jaar in een werkplaats voor een restauratie, maar zijn nu weer mooi genoeg om aan iedereen te laten zien! De bijzondere gebrandschilderde ramen zijn te bewonderen in de naastgelegen Sint-Janskerk.

Laatst gewijzigd: 2012-01-19 17:26:05 · Gepubliceerd: 19 januari 2012 - 280