1

Voorjaarsvakantie: één groot feest!

De leukste tips voor de voorjaarsvakantie

Voorjaarsvakantie Redactioneel door

archief oud artikel 8 februari 2012 Toerisme Schaatsen op natuurijs is helaas geen optie meer voor de voorjaarsvakantie. Maar er is nog veel meer leuks te doen! Pimp een klomp, ga mee met Willem Barentsz op avontuur of bestuur een F16. Fijne voorjaarsvakantie!

Pimp je klomp

Enkhuizen - Altijd al een Delftsblauw tegeltje aan de muur willen hebben? In de voorjaarsvakantie kun je die in het atrium van het Zuiderzeemuseum zelf komen maken. Als je niet zo van blauw houdt, kun je ook aan de slag met andere kleuren. En nog op zoek naar nieuwe schoenen? In dit Enkhuizense museum mag je een klomp pimpen. Er liggen knutselspullen en verf klaar. Loop daarna ook even een rondje door het museum. Het Zuiderzeemuseum is vernoemd naar de vroegere Zuiderzee. In het typisch Zuiderzeestadje is van alles te vinden. Zo is er een snoepwinkeltje, een apotheek, een kerkje en een klompenmakerij.

Het avontuur van Willem Barentsz

Amsterdam - Ingesloten door ijs en de vreselijke vrieskou overwinterden de mannen van Willem Barentsz bij Nova Zembla. Ze moesten niet alleen weerstand bieden tegen de kou, maar ook de ijsberen van zich af houden. Durf jij net als deze stoere mannen het avontuur aan te gaan? In het Rijksmuseum Amsterdam liggen de berenvellen voor je klaar in het Behouden Huys. Luister naar het verhaal van Willem Barentsz, terwijl de wind je om de oren blaast. En de kou langzaam door je kleren kruipt. Net als de mannen op Nova Zembla schrijf je met een ganzenveer een brief om jouw verhaal te vertellen. Jouw eigen avontuur op Nova Zembla.

Moffel en Piertje

Lelystad - Ken je Moffel en Piertje nog van SchoolTV? Je ontmoet ze in Nieuw Land. Voor de allerkleinsten is er de speciale Koekeloere hoek met filmpjes en kleurplaten, en een Flip de Beer speurtocht. Oudere kinderen kunnen kiezen uit verschillende spannende speurtochten: ze gaan terug naar de prehistorie in OER!Jong, zij beleven de noodlottige reis van het VOC schip Batavia in Schipbreuk of gaan met Cornelis Lely op stap door het hele museum! Flevoland komt tot leven in Nieuw Land!

Vliegen in een F16

Soesterberg - In het Militaire Luchtvaart Museum worden jongensdromen werkelijkheid. In de voorjaarsvakantie kun je hier vliegen in een echte F16! Nouja, een simulator dan… In het Flying Centre kunnen jonge bezoekers ervaren hoe het is om in een F-16 te vliegen. Kom ook en test of jij geschikt bent als vlieger! Ook zijn er leuke theatervoorstellingen. En extra leuk: de toegang tot het museum is gratis!

Terug in de tijd

Krimpen aan den IJssel - Het Streekmuseum Krimpenerwaard was niet altijd een museum. Vroeger was het een boerderij met het huis voor de boer en de boerin en een stal voor de koeien. Op het erf staan ook nog een heleboel andere gebouwen. Wil jij weten hoe de boerderij er vroeger uit zag en waar al die andere gebouwen voor werden gebruikt? Kom dan in de voorjaarsvakantie naar de workshop Het museum gebouwd. Kinderen bouwen dan met verschillende materialen hun eigen miniatuur museum!

Vind nog veel meer tips voor de voorjaarsvakantie op de kalender van DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2012-02-29 10:21:58 · Gepubliceerd: 8 februari 2012 - 1224