Levensgrote Van Gogh in Omniversum

Omniversum |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Van Gogh, Brush with Genius

24 april 2012 Opmerkelijk Den Haag, Zuid-Holland Vincent van Gogh is terug in het Omniversum. Vanaf vandaag is de film Van Gogh, Brush with Genius weer te zien op het enorme koepelscherm van het theater.

De knalgele maïsvelden, en de diepblauwe nachtluchten komen prachtig tot leven

In 2010 hebben zo'n dertigduizend bezoekers de film Van Gogh, Brush with Genius gezien in het Omniversum in Den Haag. Dit was zo'n groot succes dat de film vanaf vandaag weer tot en met 24 juni 2012 te zien is in het Haagse koepeltheater. De film gaat over het leven van Van Gogh, vanaf dat hij 27 was tot zijn dood op 29 juli 1890. De film maakt een reis door Nederland, via Arles, Saint-Rémy en Parijs, naar Auvers-sur-Oise en laat de landschappen zien die Van Gogh inspireerden. De knalgele maïsvelden, en de diepblauwe nachtluchten komen prachtig tot leven op het enorme bioscoopscherm van wel 840 vierkante meter groot.

Gemeentemuseum Den Haag

Nog meer grote Nederlandse meesters vind je in de tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis in het Gemeentemuseum in Den Haag. Zoals Gezicht op Delft van Johannes Vermeer, De stier van Paulus Potter en De anatomische les van Dr. Nicolaes Tulp van Rembrandt van Rijn.

De tentoonstelling Meesters uit het Mauritshuis is vanaf 28 april te bezoeken. Met een voordelig combinatieticket kun je goedkoop naar de film én de tentoonstelling.

Laatst gewijzigd: 2012-05-30 16:11:17 · Gepubliceerd: 2012-04-23 15:01:18 - 297