Hilarische kunstparade

Dagje uit in Den Bosch |  
Nieuws door

Kunst drijft voorbij tijdens de Bosch Parade

20 juni 2012 Opmerkelijk Den Bosch, Noord-Brabant Een levensgrote vis dat half uit een ei steekt of een drijvende variant van het schilderij De Schreeuw, van alles komt er voorbij drijven tijdens de Bosch Parade. Kom ook kijken bij de hilarische wateroptocht.

Neem plaats op de tribune of hang over de reling van de brug, maar zorg dat je goed zicht hebt op stadsrivier de Aa in Den Bosch. Vanavond drijft de jaarlijkse Bosch Parade weer voorbij. Tientallen deelnemers varen of spartelen met hun kunstwerk over de rivier langs de toeschouwers. De varende kunstwerken zijn een eerbetoon aan schilder Jheronimus Bosch die bijna vijfhonderd jaar geleden kwam te overlijden. De creaties mogen geen elektrische aandrijving hebben, dus ze worden op allerlei manieren voortgestuwd. Naast de bouwers doen er ook koren, theatermakers en dansers mee aan de parade te water.

Praktische informatie

De Bosch Parade vaart op 20, 23 en 24 juni over de rivier de Aa. De parade start om 20:00 uur bij de Bartenbrug en vaart langs de Noordwal en de Van Weeghensingel naar de Citadel. Langs de route staan tribunes opgesteld voor het publiek. De toegang is gratis.

Ontdek de leukste uitstapjes in Den Bosch.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 2012-06-19 17:15:23 - 232