Zand tussen je tanden

Zomervakantie | Redactioneel door

Stoere uitjes in het zand

11 juli 2015 Sport Landelijk Voel het zand tussen je tanden kraken en ga het avontuur aan met stoere stranduitjes. Powerkiten in IJmuiden, in een Land Rover rijden op Terschelling of racen in Duitsland. Niet vies van een beetje modder? Kies dan een uitje uit deze uitdagende zand Top 5!

Foto 1. Cruisen over het strand. Foto: MooiWeer

1. Modder

Race door de modder op een ex-defensieterrein: Total Outdoor Events laat de strijd losbarsten op een terrein van vierhonderd hectare groot in het Duitse Furstenau. Neem plaats in een echte tank, ga de strijd aan in een terreinwagen of duik de modder in met je eigen auto. Zo leer je precies wat een Land Rover nou allemaal precies kan en hoe makkelijk je de blubber weer uitkomt. Vanaf Hardenberg is het een uurtje rijden naar dit terrein.

2. Strand

Zand, wind en opspattend water: dat zijn de belangrijkste ingrediënten voor een rondje blokarten. Scheur met een driewieler van Mooi Weer over het strand van Terschelling. De buggy gaat keihard doordat hij wordt aangedreven door een zeil. Het karretje kan uiteindelijk een snelheid van wel zeventig kilometer per uur bereiken! Zeilervaring is niet nodig. "Het strand, het water, de wind en de uitdaging tegen mijn vrienden. Voor herhaling vatbaar!", vertelt N. Smit in een review.

3. Duinen

Waait het hard? Rol je handdoek maar weer op, want een dagje bakken in de zon is dan niet ideaal. Wel erg leuk: flyboarden. Op het strand van IJmuiden staan enorme vliegers klaar. Met die vliegers schieten de flyboarders op een soort skateboard over het strand. Een heerlijk gevoel van vrijheid! Liever met beide benen op de grond? Laat dan het board achterwege en houd alleen de touwtjes van een grote powerkite in handen.

4. Vlotbouwen

Boek eens een dagje outdoor in Delft en beleef de spannendste avonturen. Je kunt kiezen uit de activiteiten die het meeste bij je passen. Een vlot bouwen, pijlen schieten als Robin Hood of mountainbiken: het kan allemaal. Buffel Outdoor regelt met gemak ook een hele week avontuur voor je, bijvoorbeeld in de Franse Ardennen of in de Italiaanse Alpen.

5. Zout

Dit uitje begint op het zand, maar vindt daarna al snel zijn weg naar het water. Stap aan boord van een powerboat! Met een enorme snelheid glij je over de golven, die soms van alle kanten lijken te komen. En zijn er geen golven? Dan kun je het gas helemaal opentrekken! Pas op dat je niet zeeziek wordt... De golven zijn hoog, dat geeft het gevoel van uitdaging. Maar de boot blijft erg stabiel en glijdt als een warm mes door de boter heen", vertelt Ab in een review.

Vind nog veel meer zanduitjes op DagjeWeg.NL!
Foto 2. Lekker varen in een powerboat. Foto: RIB Actie

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2019-04-05 08:26:19 · Gepubliceerd: 2012-07-10 08:39:55 - 3325