1

Dagje uit dit weekend

Wereldhavendagen Rotterdam, Taptoe Delft, Fruitcorso Tiel

Kalender Redactioneel door

archief oud artikel 6 september 2012 Toerisme Keiharde kanonschoten, beroemde orkesten en zeemansliederen. Dit weekend barst in verschillende Nederlandse steden een feest los. Het hart van Delft stroomt over van de Taptoe en in de haven van Rotterdam schallen de zeemansliederen tijdens de Wereldhavendagen. En dan is er ook nog iets met varkens... Genoeg te doen dit weekend!

Feest in de Rotterdamse haven

Geen enkel schip in de Rotterdamse haven kan nog stil blijven liggen dit weekend. Deinend op de muziek viert de hele haven één groot feest tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam. Het thema van dit jaar, en daar kun je niet omheen, is 'er zit muziek in de haven'. Op zaterdag laten artiesten van het Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival, het grootschalige muziekfestival onder artistieke leiding van dirigent Valery Gergiev, zich horen. Op de Maas barst 's avonds het vuurwerk los, na een avond vol muziek en dans op het water. Op zondag klinken de zeemansliederen nog na in het Maritiem Museum en op verschillende podia treden studenten van het Conservatorium op. En natuurlijk is er naast al dit muzikale vertier nog veel meer te doen in de haven. Maak kennis met de containers, de douane en de grootste kolenlosser ter wereld en fiets door de Botlek. Een mooie kans om in het hart van deze wereldhaven te kijken.

Wereldhavendagen Rotterdam
8 & 9 september 2012.
Toegang: gratis, met uitzondering van de excursies.

Historisch spektakel

Ieder jaar staat er een andere Nederlandse vestingstad in de spotlights en dit jaar is dat Bergen op Zoom. De Nederlandse Vestingstedendagen 2012 koos deze stad als decor voor het jaarlijkse historisch spektakel. En dat betekent dat Bergen op Zoom er dit weekend heel anders uit ziet! Ridders, kannonniers, schutterijen, ambachtslieden, troubadours, gildes en prachtige oude schepen: het is weer net als vroeger. Kinderen kijken toe bij een spannende poppenkastvoorstelling en op de Oude Ambachtenmarkt liggen wol, kruiden en kaarsen te wachten op gretige kopers. Ogen en oren tekort dit weekend in Bergen op Zoom.

Nederlandse Vestingstedendagen 2012
8 & 9 september 2012.
Toegang: gratis.

In de varkensstal

Alleen op een kinderboerderij staan mensen nog wel eens oog in oog met een varken. De meeste varkens leven verstopt in een grote stal, waar behalve de varkensboer maar een paar mensen komen. Behalve tijdens het Weekend van het Varken dan! De staldeuren van de Nederlandse varkenshouderijen zwaaien wagenwijd open om nieuwsgierige mensen te verwelkomen. In de stal wachten de varkens en hun biggetjes op fans, die van alles kunnen leren over het varkensbestaan. Wat eet een varken? En hoeveel biggetjes krijgt een zeug? Ook vragen met betrekking tot varkenshouderij en de politiek worden beantwoord. Naast een kijkje in de stal is er veel meer leuks te doen. Spring geschminkt als een varken rond op een springkussen en trap een balletje tijdens een potje snuitschieten. En geef de varkens ook een dikke knuffel!

Weekend van het Varken
8 & 9 september 2012.
Toegang: gratis.

Taptoe Delft

Toporkesten treden dit weekend aan in het hart van de stad voor de Taptoe Delft. Op 7 en 8 september verzorgen de orkesten gezamenlijk een muzikaal spektakel, die de bezoekers zal meevoeren over de wereldzeeën. Na een grande finale met 300 muzikanten, een kinderkoor, een solozanger en een violist, volgt een adembenemend vuurwerk! En voor wie geen kaarten heeft voor de taptoe, lopen de orkesten op 8 september nog een route door de stad. Zo kan iedereen genieten van de muziek en het optreden van de orkesten.

Taptoe Delft
7 & 8 september 2012.
Toegang: prijzen variëren van € 17,50 tot € 28,50.

Fruitcorso Tiel

Dat Tiel iets met fruit heeft, is bij de meeste wel bekend door hun mascotte Flipje het fruitbaasje. Maar wat ze in Tiel met fruit kunnen maken, dat is dit weekend te zien tijdens het Fruitcorso Tiel. De mooiste wagens, versierd met groente, fruit en zaden, rijden in een lange stoet door het dorp. Ieder jaar weten de ontwerpers en bouwers weer mooiere voorstellingen te creëren. Zaterdag begint de stoet aan de route langs vele bewonderende ogen. Bezoekers mogen gratis toekijken langs de route of tegen betaling op de tribune. Welke wagen is het mooist? En wie krijgt er uiteindelijk Lof van de jury? Op zondag en maandag zijn de wagens nog te bekijken op het tentoonstellingsterrein.

Fruitcorso Tiel
Van 8 tot en met 10 september 2012.
Toegang: gratis.

Kijk voor meer leuke activiteiten dit weekend op de kalender.

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 6 september 2012 - 1162