1

Spot uit, licht aan!

Bestuur een LED-jurk met meer dan tweeduizend lampjes

science center NEMO Nieuws door

archief oud artikel 27 november 2012 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Een jurk met meer dan tweeduizend lampjes die je zelf kunt bedienen? Dat klinkt spannend! In science center NEMO is vanaf vandaag de LED-jurk te zien die Sylvana Simons droeg tijdens de Amsterdamse Museumnacht.

Vanaf vandaag is in science center NEMO de tentoonstelling Smart Technology te zien. Een tentoonstelling over de toekomst, zoals elektrische auto's en schone energie. Zo ontdek je in de tentoonstelling bijvoorbeeld hoe je door middel van licht geelzucht bij baby's kan behandelen, waarom je een ochtend- of juist een avondmens bent of hoe je met licht informatie kan doorsturen.

Lady Gaga

Erg bijzonder is dat je er ook de LED-jurken van zangeressen Fergie en Lady Gaga kunt bekijken. De LED-jurk die Sylvana Simons droeg tijdens de Amsterdamse Museumnacht mag je zelfs besturen!

Met de tentoonstelling Smart Technology wil science center NEMO het Nieuwe Lichttijdperk inluiden. Vanaf september 2012 geldt er namelijk een Europees verbod op de handel in gloeilampen. Steeds meer mensen zullen daarom hun huis gaan verlichten met duurzame lichtbronnen, zoals LED.

Ook de LED-jurken van Lady Gaga en Fergie kun je er bekijken

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 27 november 2012 - 199