1

Terug naar de oertijd!

Van mammoeten tot prehistorische nederzettingen

Musea Nieuws door

archief oud artikel 22 mei 2013 Geschiedenis Wolharige neushoorns, mammoeten, oermensen, prehistorische nederzettingen, waar kom je dat allemaal tegenwoordig nog tegen? Er is geen tijdmachine nodig voor een kijkje in de oertijd. Met deze uitstapjes leer je veel over het leven van eeuwen geleden!

Museum Nieuw Land

Zesduizend jaar geleden leefden er ook in Flevoland al mensen. Deze Swifterbantmensen leefden van jacht, visserij en het verzamelen van voedsel. De vaste tentoonstelling OER! vertelt je hoe deze Swifterbantmensen woonden, wat zij verbouwden, wat zij aten, waarmee ze jaagden en hoe ze omgingen met de dood. Ontdek in Museum Nieuw Land hoe zo'n oermens er nou eigenlijk uitzag!

Prehistorische Nederzetting Swifterkamp

De sfeer van lang vervlogen tijden is terug te vinden in Swifterkamp, een prehistorische nederzetting in Lelystad. Met twee boerderijen, een jager-verzamelaarhut en drie grote bijgebouwen vliegt de bezoeker terug in de tijd. Ook erg leuk: een nachtje slapen in de steentijdhut!

Museum TwentseWelleM

Ontdek nog veel meer over de prehistorie in Museum TwentseWelle. Bewonder hier bijvoorbeeld prachtig opgezette mammoeten en wolharige neushoorns. Ook kun je even binnengluren bij een eeuwenoud boerderijtje.

Ook erg leuk: een nachtje slapen in de steentijdhut!

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 22 mei 2013 - 836