Skûtsjesilen bij het Zuiderzeemuseum

Traditionele zeilschepen varen langs kust van Enkhuizen

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Nieuws door

archief oud artikel 18 mei 2013 Cultuur Enkhuizen, Noord-Holland Vandaag is het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen omgetoverd tot een echte wedstrijdarena. Negen skütsjes strijden langs de kust van het museum om de winst. Zoek een plekje langs het water en geniet van de bijzondere jubileumwedstrijd!

Het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen bestaat dertig jaar. Daarom is het dit weekend tijd voor een bijzondere jubileumwedstrijd tussen negen traditionele skûtsjes. Bezoekers kunnen vanaf de dijk in het buitenmuseum de wedstrijd op de voet volgen. De walspreker, die overal langs het water is te horen, doet verslag van de race en vertelt over de skûtsjes, hun bemanningen, de families, de dorpen en de steden. Het feestje is compleet met muziek in Hollandse en Friese stijl. De winnaars worden aan het eind van de dag in Zuiderzeestijl gehuldigd. Zorg wel dat je een regenjas en laarzen mee hebt, want het belooft een druilerige dag te worden.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Het paradepaardje van het Zuiderzeemuseum is het buitenmuseum. In het buitenmuseum staan ruim honderd authentieke panden uit dorpen rondom de voormalige Zuiderzee. Hier ga je echt terug in de tijd. Zo kunnen bezoekers een touw slaan, op bezoek bij Urker inwoners of mee-eten in het huishouden van 1920.

De winnaars worden aan het eind van de dag in Zuiderzeestijl gehuldigd

Laatst gewijzigd: 2013-05-28 13:54:44 · Gepubliceerd: 18 mei 2013 - 160

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Vanaf volgende week te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Binnen enkele weken te bezoeken

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...