1

Ga een dagje uit dit weekend

DagjeWeg.NL Weekend Top 5

Bezoek het Lost & Found Project in Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 12 december 2013 Toerisme Geniet van een heerlijk weekend vol winterse uitstapjes. Snuffel rond op gezellige kerstmarkten, proef speciale winterbieren of schaats de Weissenseetoertocht in Biddinghuizen. Ga eropuit dit weekend!

Gevonden voorwerpen bij Lost & Found Project

Een kunstbeen, een koffer vol nepgeld en een eerste-communiejurkje uit de jaren '50. De meest bizarre voorwerpen belanden in het depot van Bureau Gevonden Voorwerpen van de Nederlandse Spoorwegen. Op spoor 2 van station Amsterdam Centraal geeft het Lost & Found Project je van donderdag 12 tot en met zaterdag 14 december een exclusief kijkje in de wereld van gevonden, nooit geclaimde goederen. In de pop-up store naast de tentoonstelling ontmoet je onder meer een enorm blauw knuffelkonijn, gemaakt uit vijfentwintig kilo stof van gevonden jassen, tassen en handdoeken.

Wel zin om weg te gaan, maar liever in de buurt? Zoek een gezellige kerstmarkt in de buurt!
Geniet van een winters weekend vol gezelligheid

Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven

Zwieren over het ijs op de Markt, rondsnuffelen bij de kraampjes van verschillende kerstmarkten en genieten van optredens op het Piazza Podium. Eindhoven bruist tijdens de tweede editie van het Fijne Feestdagen Festival! De ijsbaan op de markt garandeert schaatsplezier voor jong en oud, terwijl je in het Piazza Center volop entertainment van shows, muziek, workshops, theater en dans vindt. Zijn alle cadeaus ingeslagen? Laat ze inpakken bij de inpakservice op zondag 15 december.

Kerstmarkt en Winterbier Festival Haarlem

Het Haarlems Winterbier Festival op zaterdag 14 en zondag 15 december is voor iedereen een feest! De vrouw leeft zich uit op de gezellige kerstmarkt, terwijl de man zich tegoed doet aan heerlijke speciaalbieren. Maar liefst vijftien speciale winterbieren staan voor hem klaar. Voor haar staan er zo'n honderd kerstkramen gereed door de hele stad. Openraamvertellingen, live muziek en kerstkoren brengen je helemaal in winterse sferen!

Weissensee Schaatstoertocht bij Flevonice

De eerste schaatstoertocht staat op het programma en wel zaterdag 14 december. Bind de schaatsen onder en ga de uitdaging aan bij de Weissensee Schaatstoertocht van Flevonice. Voor iedere drie kilometer schaatsen krijg je een stempel. De toertocht staat in het teken van Stichting Opkikker en aanmelden kan tussen 6:15 uur en 12:00 uur.

Pasar Natal bij Taman Indonesia

Kom in een exotische kerststemming op de Indonesische kerstmarkt van Taman Indonesia en vier kerst tussen de dieren. Er is een levende kerststal en een pasar met verschillende kraampjes. Het Indische koor Api Injil uit Hoogeveen brengt Indische kerstliederen ter gehore en met een bezoek aan de Pasar Natal werk je direct mee aan de redding van de Balispreeuw, een bijzondere sneeuwwite vogel uit Bali!

Vier kerst in het Concertgebouw en bezoek een kerstconcert.

Laatst gewijzigd: 2013-12-16 08:42:58 · Gepubliceerd: 12 december 2013 - 618