Weekend Top 5: vier de meivakantie!

Wat gaan we doen dit weekend (en in de meivakantie)?

Leuke uitstapjes in de meivakantie Redactioneel door
Foto 1. Trek de bossen in voor de jacht op de Kabouterschat. Daar krijg je alle kinderen warm voor! Foto: Staatsbosbeheer

archief oud artikel 30 april 2015 Toerisme Trap de meivakantie af met een heerlijk weekend vol leuke uitstapjes! Deze dagen zijn overal leuke dingen te doen voor grote en kleine mensen. Maak plezier met kabouters, met Romeinen of met dieren en geniet van een leuk dagje uit. De vijf leukste tips vind je in de Weekend Top 5!

Zeepbellenkoning

AMSTERDAM - De meivakantie begint goed bij Science Center Nemo. De Amerikaanse zeepbellenkoning Louis Pearl geeft daar vanaf zaterdag 2 mei een spectaculaire show. Hij kan van alles met zeepbubbels! Het lukt hem zelfs om mensen in een zeepbel te stoppen. Laat je verbazen en oefenen daarna lekker zelf.

Amazing Bubble Man in Science Center Nemo, de hele meivakantie te zien.

Leer vechten als een ridder

HEILIG LAND STICHTING - Op de eerste dag van de landelijke Romeinenweek kunt je in Museumpark Orientalis leren vechten als een Romein! Op zaterdag 2 mei leren alle kinderen hier zwaardvechten en speerwerpen. Een echte Romeinse Centurion (legeraanvoerder) laat zien hoe je je moet verdedigen tegen de barbaren! De rest van de week is er ook van alles te doen en te leren rondom Romeinen.

Leer vechten als een Romein in Museumpark Orientalis, zaterdagmiddag 2 mei.

Speur naar kabouters

LANDELIJK - Zet je eigen puntmuts op en speur in het bos naar kabouters! De boswachter hebben sporen gevonden van deze leuke sprookjesfiguren en tijdens de Landelijke Kabouterweek kun jij op zoek naar de Kabouterschat! Op dertien locaties door heel Nederland kun je op jacht naar kabouters, een leuke en leerzame route door het bos.

Landelijke Kabouterweek, van 2 tot en met 10 mei op dertien locaties in Nederland.

Avontuur in de ijstijd

LEIDEN - De laatste week van de spannende kindertentoonstelling IJstijd in het Rijksmuseum van Oudheden is aangebroken. Beleef in de meivakantie een ijskoud avontuur en kom op zondag 3 mei naar de speciale ijstijddag, vol knutselactiviteiten. Een echte ijstijdexpert laat zien hoe je van vuursteen een pijlpunt maakt. Doe mee, ontmoet de ijstijdkinder Bor en Veer laat je schminken!

IJstijddag in het Rijksmuseum van Oudheden, op zondag 3 mei. De rest van de week ook te bezoeken van 10:00 uur tot 17:00 uur. De extra activiteiten zijn gratis.

Wedstrijdje tussen de dieren

AMERSFOORT - Wie lijkt er het meest op een dier? Dat ontdek je tijdens de DierenUITdagen in DierenPark Amersfoort! Waggelen, brullen, slingeren: wie is de beste van de hele familie? In de meivakantie doe je in de dierentuin een leuke wedstrijd. Neem je ouders, opa en oma en broertjes en zusjes mee en wie weet worden jullie gehuldigd tussen de dieren!

DierenUITdagen, van 2 tot en met 17 mei te bezoeken in DierenPark Amersfoort

Foto 2. Amazing Bubble Man maakt de mooiste vormen met zeepsop. Foto: Science Center Nemo
Foto 3. Verdedig je als een echte Romein tegen de barbaren! Foto: Orientalis
Foto 4. Speur met de kids naar kabouters! Foto: Staatsbosbeheer
Foto 5. Beleef een ijskoud avontuur in het RMO. Foto: Rijksmuseum van Oudheden

Laatst gewijzigd: 2015-04-30 16:59:34 · Gepubliceerd: 30 april 2015 - 857

Activiteiten Rijksmuseum van Oudheden

Vanaf volgende week te bezoeken

Collectie--Reflectie


Op 25 mei opent in het Rijksmuseum van Oudheden de eerste expositie van de nieuwe tentoonstellingsreeks Collectie//Reflectie. Die houdt de museumcollectie vanuit verschillende invalshoeken tegen...

Binnen enkele weken te bezoeken

Zand erover


Het Rijksmuseum van Oudheden organiseert de gespreksavond Zand erover? bij de nieuwe tentoonstellingsreeks Collectie//Reflectie, die gaat over de totstandkoming van de museumcollectie. De centrale...