Doe als Van Gogh: schilderen en proeven!

Veelzijdige Vincent van Gogh: kunst, films en hapjes!

Eendaags kunst- en filmfestival Van Gogh in the Picture Nieuws door
Foto 1. De smaak van Vincent van Gogh staat centraal op deze creatieve familiedag.

archief oud artikel 30 mei 2015 Cultuur Ede, Gelderland Vincent van Gogh krijgt vandaag alle aandacht. Tijdens het eendaagse kunst- en filmfestival Van Gogh in the Picture kies je zelf welke leuke dingen je doet en wat je tussendoor voor lekkers proeft!

Smaak van Van Gogh

Doe zelf actief mee met het Van Gogh-jaar, waarin onze beroemdste schilder wordt geëerd. Tijdens het eendaagse kunst- en filmfestival Van Gogh in the Picture stel je je eigen programma samen: leer schilderen in de stijl van Vincent van Gogh (er zijn workshops voor volwassenen en kinderen, vol = vol!), bekijk een bijzondere film over zijn leven en proef tussendoor van de lekkerste hapjes bij de speciale Smaak van Van Gogh-catering. Dat zijn allemaal warme en koude gerechtjes 'in de stijl van de meester'.

Lees en bekijk de reportage die de redactie van DagjeWeg.NL maakte van de tentoonstelling Van Gogh & Co. Dwars door de collectie in het Kröller Müller Museum.

Lust for Life

Even pauze? Bekijk de digitaal gerestaureerde film 'Lust for Life' over het leven van Van Gogh of de tentoonstellingsfilm 'Vincent van Gogh, A new way of seeing'. Teio Meedendorp van het Van Gogh Museum en Angeline Bremer-Cox, kunsthistoricus bij het Kröller-Muller Museum, geven lezingen over het werk van de meesterschilder.

Kunstconcert van Lavinia Meijer

's Avonds sluit harpiste Lavinia Meijer het kunst- en filmfestival af met een kunstconcert, waarbij een speciaal gemaakte filmcompilatie te zien is van schilderijen van Vincent van Gogh. Elk van die getoonde schilderijen is op dit moment ook te zien in de expositie Van Gogh & Co. Dwars door de collectie.

Praktische informatie

Kunst- en filmfestival Van Gogh in the Picture, zondag 31 mei van 13:00 uur tot 22:00 uur.
Foto 2. Acteur Kirk Douglas speelde Vincent van Gogh in de film Lust for Life.
Foto 3. Lavinia Meijer sluit de Van Gogh-dag af met een concert. Foto: SVF

Laatst gewijzigd: 2015-05-29 09:16:03 · Gepubliceerd: 30 mei 2015 - 333

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!