Weekend Top 5

De leukste uitstapjes in de buitenlucht |  
Redactioneel door
Foto 1. Het nieuwe natuurgebied 't Roegwold wordt met een feestelijke open dag geopend. Foto: Staatsbosbeheer

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

4 juni 2015 Toerisme Het wordt dit weekend een klein beetje zomer. De hoogste tijd dus om een dagje uit te gaan en de zon op onze bleke wintersnoetjes te laten schijnen. Muziek, historie en natuur: het wordt een veelzijdig weekend! Alle tips lees je in de Weekend Top 5!

Levensechte geschiedenis

BOURTANGE - Terug in de tijd bij Vesting Bourtange: daar wordt dit weekend de Slag om Bourtange nagespeeld! Het wordt een heel spektakel, met vierhonderd acteurs, 27 kanonnen en levensechte kampementen. De soldaten trekken ten strijde en de geschiedenis herhaalt zich weer...

De Slag om Bourtange wordt van 5 juni tot en met 7 juni nagespeeld bij Vesting Bourtange.

Open dag 't Roegwold

SCHILDWOLDE - Natuurgebied 't Roegwold houdt een feestelijke open dag: het gebied wordt afgerond en daarom organiseert Staatsbosbeheer leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen, zoals een cursus Hulpboswachter of een mooie fietstocht. Het natuurgebied is maar liefst 1.700 hectare groot en de natuur mag er lekker haar gang gaan.

Open dag 't Roegwold, op zaterdag 6 juni van 11:00 uur tot 16:00 uur.

Deventer Kermis

DEVENTER - Hij is er weer, de traditionele Zomerkermis Deventer! De binnenstad van Deventer bruist de komende dagen van gezelligheid en leuke attracties. De draaimolens, botsauto's en suikerspinkraampjes staan overal opgesteld en zorgen voor een gezellige sfeer. Bezoek de euromiddag, de kindermiddag of het afsluitende vuurwerk!

De Zomerkermis Deventer wordt gehouden van 6 juni tot en met 14 juni 2015.

Duurzaam festival

BLOEMENDAAL - Duinmeertje 't Wed bij Bezoekerscentrum De Kennemerduinen is het decor van het gezellige Zomerfestival Nationaal Park. Alles is hier duurzaamheid wat de klok slaat: de duurzame markt, het schapen scheren en de 'groene' workshops. Maak een vlot met de scouting of loop (geblinddoekt) het blotevoetenpad!

Zomerfestival Nationaal Park wordt gehouden op zondag 7 juni, van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Muziekfestival vol verrassingen

EINDHOVEN - Het blijft een muziekfestival vol verrassingen: Muziek op de Dommel. Twee dagen lang is het terrein van de Technische Universiteit het podium voor amateurs en professionals. Eén podium is over de rivier de Dommel gebouwd! Naast concerten zijn er masterclasses, een kindermuziektuin en een kunstmarkt, lekker in het zonnetje. En dat alles onder de klanken van diverse koren, orkesten en ensembles.

Muziek op de Dommel wordt gehouden op 6 juni en 7 juni, van 13:00 uur tot 22:00 uur.

Foto 2. De geschiedenis komt tot leven, met al die kanonnen en soldaten! Foto: Vesting Bourtange
Foto 3. Ontdek het nieuwe uitgebreide natuurgebied 't Roegwold! Foto: Staatsbosbeheer
Foto 4. De binnenstad bruist weer tijdens de traditionele kermis. Foto: Deventer Kermis
Foto 5. De mooiste muziek, zomaar in de buitenlucht. Foto: Muziek op de Dommel

Laatst gewijzigd: 2015-06-04 16:57:57 · Gepubliceerd: 2015-06-03 16:26:38 - 599